Conducerea Direcţiei de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului Prahova a declanşat anchete la un centru de îngrijire pentru persoane cu handicap, din Urlaţi, după ce mai mulţi angajaţi au acuzat directorul de abuzuri şi că a ascuns un focar de râie, scrie MEDIAFAX.

Directorul Direcţiei de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului Prahova, Viorel Călin, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că la nivelul Centrului de Asistenţă şi Îngrijire Persoane Adulte cu Handicap din Urlaţi se desfăşoară două anchete disciplinare, una în urma unui control audit, iar a doua după o reclamaţie anonimă.

„Sunt două anchete disciplinare. Prima, în urma unui audit. S-au găsit mai multe nereguli, cum ar fi o anumită procedură care nu a fost respectată. Numărul de calorii din mâncare nu era cel care trebuia sau meniul trebuia mai bogat. A doua anchetă este în urma unei reclamaţii anonimă. Şeful centrului a fost reclamat”, a declarat Călin.

Mai mulţi angajaţi ai acestui centru o acuză pe directoarea Niculina Panait că a comis mai multe abuzuri.

„Până acum câteva luni, doamna director era ca la dânsa acasă. Rufele de acasă le aducea în centru, la spălat, la călcat, covoarele erau spălate în centru de unii dintre angajaţi. Până şi mâncarea, noi aveam voie să mâncăm acolo (în centru – n.r.), cu acordul dumneaei, lua şi acasă pentru că are de întreţinut doi bătrâni. Mâncare pentru băiat, se făcea în centru, zacusca, borcanele de toamnă”, a declarat un angajat.

Potrivit acestuia, la un moment dat, în instituţie a fost un focar de râie, pe care Niculina Panait l-ar fi ascuns de autorităţi.

„Nu a fost raportată, beneficiarii s-au îmbolnăvit. A vrut să fie totul sub tăcere. Ni s-a impus să păstrăm totul sub tăcere, să nu dăm relaţii. Ni s-au dat creme din porţia beneficiarilor”, mai spune angajatul centrului.

Conducerea DGASPC Prahova susţine că, în privinţa râiei, s-au făcut verificări în dosarele beneficiarilor şi au fost trei cazuri de boli de piele, nu de râie.

Contactată de corespondentul MEDIAFAX, directorul Centrului de Asistenţă şi Îngrijire Persoane Adulte cu Handicap Urlaţi, Niculina Panait, a refuzat să facă vreo declaraţie, precizând că nimic din ce spun angajaţii nu este adevărat.

„Nu este nimic adevărat. Cei doi angajaţi sunt într-o cercetare disciplinară. Mai mult nu comentez”, a declarat Panait.

Centrul de Asistenţă şi Îngrijire Persoane Adulte cu Handicap se află în subordinea Consiliului Judeţean Prahova.

Citeşte şi :