Centura de Vest a Ploieştiului fost în sfârşit redată circulaţiei pe sensul Bucureşti-Braşov.

Începute la începutul lunii iulie, lucrările au fost în sfârşit finalizate după 5 luni şi jumătate, după ce două termene consecutive nu au putut fi respectate. Pe toată această perioadă,  traficul rutier pe Centura de Vest a Ploieştiului a fost restricţionat la câte o bandă de circulaţie pe fiecare sens de deplasare, ceea ce a dus la aglomerarea axei de traversare din interiorul Ploieştiului, mai ales de către bucureştenii care se duc ori se întorc de la munte.

Iniţial, termenul de finalizare a fost prevăzut în august, însă a fost decalat pentru septembrie, pentru ca, mai apoi, să se prelungească pentru 1 noiembrie şi iată acum pentru data de 15 noiembrie.

Lucrările de modernizare a celor trei pasaje de supra-traversare au costat 2,8 milioane de lei, fără TVA, iar desele întreruperi au fost puse pe seama Companiei de Drumuri Naţionale care a întârziat cu plata tranşelor de bani către constructor.

Inaugurarea centurii era să fie pusă în pericol de un şofer de tir care a adormit la volan, dimineaţa şi s-a răsturnat cu vehiculul pe marginea carosabilului.

La ora 14, se  montau doar separatoare de sens din prefabricate de beton, iar câteva grupe de muncitori realizau cabalajele pentru stâlpii de iluminat.

Frigul şi vântul îi îngheţase deja pe cei prezenţi, subprefectul judeţului, Rodica Paraschiv, preşedintele CJ, Mircea Cosma, şi şeful secţiei Ploieşti a CNADNR. La inaugurare trebuia să ajungă şi Dan Şova, ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine, însă acesta a anunţat că va ajunge după ora 16, motiv pentru este posibil să nu-l mai aştepte nimeni dintre oficialităţile judeţului.