Miercuri, 23 august, poliţiştii din Prahova au efectuat 7 percheziţii la persoane bănuite de furt de produse petroliere. 15 persoane au fost conduse la sediul poliţiei, pentru audieri.

La data de 23 august a.c., poliţiştii Secţiei Rurale nr. 10 Valea Călugărească, sprijiniţi de luptători ai Serviciului de Acţiuni Speciale, au efectuat 7 percheziţii la domiciliile unor persoane bănuite de furt de produse petroliere.

Şase percheziţii au avut loc în localităţi din judeţul Prahova (Ploieşti, Colceag, Slănic şi Dumbrava), iar cea de-a şaptea la o locaţie din comuna Jilavele, din judeţul Ialomiţa.

Din cercetări a reieşit că, începând cu luna martie a acestui an, cei în cauză ar fi sustras produse petroliere (benzină, motorină, ulei) din vagoane staţionate într-o staţie de căi ferate din municipiul Ploieşti. Cantităţile sustrase erau fie comercializate, fie utilizate în interes propriu.

Poliţiştii au descoperit, la locaţiile vizate, diverse cantităţi de benzină, motorină, ulei şi cox, precum şi numeroase recipiente în care ar fi fost depozitate materiile sustrase.

15 persoane au fost conduse la sediul poliţiei, pentru audieri.

Acţiunea a beneficiat de suportul tehnic al Direcţiei de Acţiuni Speciale a Poliţiei Române.

Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt, în formă continuată.