Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului  de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti este împuternicit să aducă la cunoştinţă opiniei publice următoarele :

La data de 12.11.2013 orele 23:59, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 ore a inculpatului ALEXE RĂZVAN pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă prev. de art. 257 al.1 C.p. cu  aplic. art. art. 41 alin. 2 C.p, constând în aceea că, în perioada 2012-2013, inculpatul Alexe Răzvan, prin acţiuni repetate, a lăsat să se creadă că are influenţă asupra unor persoane cu putere de decizie din cadrul Consiliului Judeţean Prahova şi că poate asigura câştigarea unor licitaţii organizate de această instituţie în domeniul reabilitării unor drumuri judeţene.

Ca mod de operare s-a stabilit că, în schimbul câştigării licitaţiilor, inculpatul Răzvan Alexe a pretins şi obţinut indirect sume importante de bani de la societatea administrată de denunţător.

Cercetările au relevat că societatea câştigătoare a licitaţiei era determinată de inculpat să încheie un contract de subantrepriză cu o altă societate controlată de acesta, lucrările erau efectuate de societatea câştigătoare care achita însă contravaloarea lor societăţii subcontractante.

Operaţiile comerciale fictive erau menite să faciliteze obţinerea unor venituri ilicite de către inculpat.

În raport de urmările conturate şi de alte circumstanţe, cauza a fost declinată pentru continuarea cercetărilor la Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti.

Reamintim că numele lui Răzvan Alexe apare şi în dosarul în care a fost arestat în urmă cu aproape trei săptămâni Marcel Păvăleanu, fost consilieri guvernamental. Alexe este acum în arestul Poliţiei Câmpina. În această seară, Răzvan Alexe va fi adus la Tribunalul Prahova pentru a afla dacă judecătorii decid cercetarea sa în stare de arest prevenitiv.