Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Ploieşti şi  procurorii D.I.I.C.O.T. au documentat activitatea infracţională a unui bărbat bănuit că ar fi urmărit o femeie cu ajutorul unui dispozitiv GPS, fără să fie autorizat.

În cursul anului 2017, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti şi procurorii D.I.I.C.O.T – S.T. Ploieşti au documentat activitatea infracţională a unui bărbat, de 27 de ani, din judeţul Prahova, bănuit de comiterea de infracţiuni la regimul securităţii naţionale.

Din cercetări a reieşit faptul că, în cursul anului 2016, persoana în cauză ar fi montat un dispozitiv GPS pe autoturismul utilizat de victimă, cu scopul de a obţine date referitoare la locurile unde aceasta se deplasa.

În cauză, la data de 12 mai a.c., au fost efectuate două percheziţii domiciliare, în urma cărora a fost depistat dispozitivul de urmărire.

Bărbatul a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de desfăşurarea, fără autorizare, a activităţilor specifice culegerii de informaţii supuse autorizării.