Cei trei consilieri liberali din comisia Consiliului Local pentru negocierile cu Dalkia, solicită operatorului de termoficare relaxarea politicii de debranşare de la sistemul centralizat de încălzire.

Consiliul Local Ploieşti a desemnat, în luna august, o comisie specială pentru a analiza debranşările ilegale de la sistemul centralizat de termoficare. După săptămâni întregi de discuţii, aleşii liberali au ajuns la concluzia că dreptatea este de partea ploieştenilor care trebuie să poată alege modul în care îşi încălzesc locuinţele.

„Solicităm o relaxare a politicii de debranşare deoarece orice consumator trebuie să decidă de la cine primeşte utilităţile”, ne-a declarat liberalul George Botez, unul dintre membrii comisiei.

Liberalii doresc şi obţinerea din partea  Dalkia a unui angajament ferm pentru demararea urgentă a unui program de modernizare  a distribuţiei agentului termic. Concret, consilierii doresc contorizarea individuală a fiecărui apartament, astfel încât asociaţiile de locatari să nu mai aibă de suferit din cauza rău platnicilor.

În plus, aleşii nu sunt mulţumiţi nici de modul în care au fost montate repartitoarele la blocuri considerând că „nu au fost respectate standardele legale”.

„Reprezentanţii Dalkia susţin că nu au fost informaţi cu privire la condiţiile în care au fost montate repartitoarele în Ploieşti şi nici cu privire la efectele acestora pentru echilibrul termodinamic al instalaţiilor de încâlzire”, ne-a mai spus George Botez.

Se pare că Dalkia încearcă să paseze responsabilitatea pe umerii celor care au montat repartitoarele de cost, în condiţiile în care tot mai mulţi ploieşteni care deţin astfel de aparate se plâng că plătesc facturi mai mari pentru încălzirea locuinţelor în comparaţie cu cei care nu au montate repartitoare.

Liberalii consideră că important este că ploieştenii au dreptul să decidă singuri dacă rămân sau nu branşaţi la sistemul centralizat de încălzire.

Din comisia specială fac parte viceprimarul Iulian Teodorescu, consilierii locali George Botez(PNL), Cristian Dumitru(PNL), Sanda Dragulea(PSD) şi Gabriel Minea(PPDD). La discuţiile cu Dalkia au participat şi reprezentanţi ai  RASP Ploieşti, precum şi reprezentanţii  asociaţiilor de proprietari, aceştia din urmă având statut de invitaţi.

Vă reamintim că potrivit unei situaţii prezentate de SC Dalkia, în luna august,  numărul deconectărilor ilegale era de 3.164 de apartamente, iar al celor legale de 4.062 de apartamente. Numărul de apartamente din municipiul Ploieşti racordate la sistemul public centralizat este de aproximativ 60.000.