Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Ploieşti şi cei ai Direcţiei Operaţiuni Speciale, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – S.T. Ploieşti, au destructurat o grupare infracţională organizată, specializată în trafic de etnobotanice. În urma a 16 percheziţii desfăşurate ieri, 12 persoane au fost reţinute.

La data de 8 mai a.c., poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti, cei ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova şi ai Direcţiei Operaţiuni Speciale, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploieşti, au efectuat 16 percheziţii domiciliare în municipiul Ploieşti.

Au fost vizaţi membrii unui grup infracţional organizat, implicat în traficul de substanţe noi cu efecte psihoactive (etnobotanice).

În urma percheziţiilor, poliţiştii au descoperit şi ridicat diferite cantităţi de materie vegetală (vrac şi ambalate în pliculeţe pentru vânzare), cântare electronice, bani (peste 10.000 de lei şi 700 de euro), telefoane mobile şi aparatură IT. Totodată, la un imobil au fost găsite şi ridicate 450 de pachete de ţigări de contrabandă.

Poliţiştii au pus în aplicare 17 mandate de aducere, iar alte 50 de persoane au fost conduse la audieri.

12 persoane au fost reţinute, dintre care 7 au fost arestate preventiv, iar faţă de 5 a fost dispusă măsura controlului judiciar.