Femeia din Ploieşti care în luna octombrie a anului 2016 şi-a ucis cu mai lovituri de ciocan fiul, în vârstă de 41 de ani, pe motiv că acesta bea frecvent şi o abuza fizic a fost condamnată la 12 ani de închisoare pentru omor calificat. Sentinţa poate fi contestat cu apel.

Magistraţii Tribunalului Prahova au condamnat-o, marţi, la 12 ani de închisoare pe Lucia Daniela Groza, pe femeia în vârstă de 63 de ani din Ploieşti, care în 2 octombrie 2016 şi-a ucis cu mai multe lovituri de ciocan fiul în vârstă de 41 de ani.

Conform sentinţei, femeia trebuie să achite 3.000 de lei, reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat, inclusiv cele din faza de urmărire penală.

Decizia Tribunalului Prahova nu este definitivă, putând fi contestată la Curtea de Apel Ploieşti.

Femeia s-a autodenunţat la două săptămâni de la comiterea crimei, ea mergând la Poliţie şi povestind că locuia cu fiul său, alcoolic şi foarte violent, care obişnuia să o abuzeze fizic. În 2 octombrie, ziua în care s-a produs crima, bărbatul a plecat de acasă în urma unei discuţii cu mama sa, anunţând-o pe aceasta că merge să-şi omoare sora vitregă. Când a revenit în locuinţă, fiul i-a spus mamei că în ziua următoare trebuie să aibă o discuţie cu ea. Femeia a povestit că, temându-se să nu fie ucisă de către fiul său, în acea seară, după ce acesta a adormit, a luat un ciocan şi l-a lovit până când l-a omorât, după care l-a îngropat în curtea casei.