Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Prahova a primit, marţi dimineaţă, o sesizare pe numărul unic de urgenţă 112, care semnala prezenţa unui urs la o stână din zona Podul Vârtos din localitatea Comarnic, judeţul Prahova.

La faţa locului, s-au deplasat patru jandarmi care au verificat cele sesizate şi au conatatat faptul că, ursul omorâse un berbec şi un miel. Proprietarul stânei a specificat faptul că mai sunt alte nouă oi dispărute. În urma căutărilor, ursul nu a fost găsit, jandarmii luând măsura înştiinţării populaţiei cu privire la prezenţa acestuia în zonă, în vederea evitării unor evenimente nedorite.

Concomitent, s-a luat legătura cu gestionarul acestui fond de vânătoare, A.V.P.S. Câmpina şi cu autoritatea locală în vederea luării măsurilor ce se impun.

Tot astăzi, în jurul orei 5.00 a fost văzut un urs ce părea rănit în zona Valea Cerbului din Buşteni. În urma căutărilor efectuate de către echipele de jandarmi acesta nu a fost găsit, luându-se măsura înştiinţării turiştilor campaţi în această zonă.