Situaţie hilară la Ploieşti. Sportul de masă din municipiu este în pericol să dispară total, iar foarte curând copiii din Ploieşti vor avea acces la sport doar dacă părinţii au o situaţie materială care le permite să suportă pasiunile sportive ale odraslelor.

Bugetul Clubului Sportiv Municipal înseamnă de astăzi doar bani pentru întreţinerea bazelor sportive şi pentru salariile antrenorilor. Atât! Nu există bani pentru echipametele sportive, pentru suplimentele nutritive necesare sportivilor şi nici măcar pentru deplasările copiilor şi juniorilor la competiţiile interne sau internaţionale la care sunt calificaţi.

Cu alte cuvinte, din acest moment se face sport în Ploieşti doar pentru întreţinere sau de plăcere.

Iar replica Nicoletei Crăciunoiu, directorul economic al Primăriei Ploieşti, este mai mult decât elocventă pentru situaţia existentă în aparatul propriu al municipalităţii : “Din punctul meu de vedere este ilegal să suportăm deplasările din bugetul nostru. Copiii pot merge la deplasări şi alte competiţii pe banii lor”

Recomandarea directorului economic al municipalităţii este nelegală  pentru că instigă la solicitarea de bani de la părinţi pentru activitatea sportivă, lucru interzis de una dintre hotărârile Consiliului de Administraţie al Clubului Sportiv Municipal Ploieşti.

Oricum nu putem înţelege de ce toate primăriile din ţară susţin şi sprijină sportul, încurajând participarea reprezentanţilor cluburilor municipal la cat mai multe competiţii sportive, iar la Ploieşti acest lucru este interzis doar pentru că un angajat al Primărie consideră că este ilegal să faci sport de perfomanţă şi să aduci medalii pentru oraşul reşedinţă de judeţ. Cum oare la Bucureşti, primarul Gabriela Firea anunţă contracte spectaculoase semnate cu sportivi recunoscuţi la nivel mondial (ştiţi cine este Cristina Neagu, doamnă Crăciunoiu? ) , iar la Ploieşti nu mai acceptăm nici măcar ca şahiştii sau micile gimnaste că participe la competiţii.

Oare Nicoleta Crăciunoiu a mers vreodată la vreuna dintre competiţiile sportive organizate în Ploieşti ca să vadă bucuria şi emoţia micilor ploieşteni atunci când reuşesc să prindă podiumul? Iar pe tricourile copiilor apare sigla CSM Ploieşti, nu numele mamei sau al tatălui din dotare!

Nu putem încheia înainte de a le reaminti ploieştenilor că Nicoleta Crăciunoiu a fost dată afară de două ori din Primăria Ploieşti, odată în mandatul lui Andrei Volosevici, şi a doua oară în cel al lui Iulian Bădescu. A câştigat în instanţă dreptul de a reveni pe post, drept însoţit de despăgubiri morale de câteva miliarde de lei.

Oare nu v-a fost jenă doamnă Crăciunoiu să încasaţi banii plătiţi de ploieşteni drept taxe şi impozite? Ştiţi în câţi ani câştigă un om normal sumele pe care dvs le-aţi primit drept despăgubiri din partea instanţei?

Şi mai avem o întrebare: Dacă vă este atât de frică de DNA, de ce nu mergeţi în mediul privat? Un economist bun câştigă un salariu mai mult decât decent la orice firma serioasă din oraşul acesta!