După ce la preluarea mandatului de primar al Ploieştiului, Adrian Dobre anunţa că şantierul podului peste calea ferată din zona de Vest a Ploieştiului va fi oprit, acuzând defecte de execuţie şi modificări alea proiectului, acelaşi edil al municipiului a anunţat astăzi că pasajul va fi gata în luna aprilie a acestui an! (Primaru Dobre a evitat mereu să spună că expertizele făcute construcţiei au demonstrat că nu există nicio problemă!!!)

Deci, după tot felul de întârzieri şi de tergirversări, municipalitatea a primit acceptul de a modifica foarte puţin investiţia. Agenţia de Dezvoltare Regională Sud Muntenia a acceptat ca drumul secundar de sub pasaj să nu fie asfaltat. De altfel, asfaltarea drumului respectiv ar fi întârziat foarte mult lucrările din cauza unor cabluri subterane ae CFR care au fost identificate de curând şi despre care nu se ştia la debutul lucrărilor.

Aşadar, pasajul Mărăşeşti va fi finalizat în luna aprilie 2017, mult mai devreme decât termenul stabilit de 30 iunie 2017



Lucrările la podul de lângă Gara de Vest au debutat în primăvara lui 2015, iar durata iniţială de execuţie era de 12 luni. Cum proiectul este unul extrem de complex, nu a putut fi finalizat până la 31 decembrie 2015, iar Comisia Europeană a acceptat prelungirea lui până în iunie 2017. De altfel, proiectul de la Ploieşti nu era singurul întârziat, iar guvernanţii au negociat mai multe amânări de termene pentru investiţiile nefinalizate din România.(spre exemplu cel mai "celebru" proiect nefinalizat a fost reabilitarea Arcului de Triumf din Bucureşti)

"Este vorba despre un drum auxiliar, care iniţial trebuia asfaltat. Adresa sosită de la ADR spune că se poate renunţa la el, urmând ca acest drum, care trece pe sub pod şi merge paralel cu calea ferată, să rămână pietruit. Este vorba despre o porţiune de aproximativ 170 de metri pătraţi. O să urmeze o dispoziţie de şantier şi o notă de renunţare la această componentă a proiectului. Va rezulta, automat, şi o reducere a cheltuielilor totale, însă e vorba neapărat despre o sumă mare, principalul avantaj este că nu vom mai pierde timp cu mutarea cablurilor CFR", a afirmat Adrian Dobre, primarul Ploieştiului, conform Telegrama.ro

În această perioadă, a început instalarea panourilor fonoabsorbante, a parapeţilor, a bordurilor şi a stâlpilor de iluminat.

FOTO: Facebook/Andrei Turcanu