Ploieştiul nu are arhitect şef. Şi nu de azi, de ieri, ci de câteva luni bune. Semnalul de alarmă a fost tras de viceprimarul Cristian Ganea, într-o interpelare făcută în şedinta Consiliului Local Ploieşti.

Postul este vacant din iunie 2016, a fost scos la concurs de trei ori, dar....nu s-a prezentat nimeni. Din păcate, de la 1 ianuarie 2017, a intrat în vigoare o modificare legislativă care prevede că doar o persoană cu studii de specialitate (Arhitectură sau Urbanism) să poate ocupa această funcţie.

În cadrul Direcţiei de Urbanism Ploieşti, singurul arhitect angajat cu acte în regulă este în concediu prenatal, instituţia fiind în imposibilitatea de a mai elibera certificate de urbanism şi autorizaţii de construcţie.

"Am scos la concurs acest post, din iulie şi până acum, de trei ori, ultima dată în ianuarie, şi nu s-a prezentat nimeni. Motivele le ştiţi şi dumneavoastră, mă refer la nivelul de salarizare, faţă de posibilităţile pe care le are probabil un arhitect în mediul privat.

Am făcut o adresă către Consiliul Judeţean să transmitem aceste certificate de urbanism şi autorizaţii de construire în vederea aprobării lor acolo, până la rezolvarea acestei situaţii. În acelaşi timp am făcut demersuri şi suntem într-o procedură de transfer a unei persoane, aşteptând decât acceptul primăriei respective, şi dacă aceasta se va întâmpla, imediat vom avea un arhitect care va fi pus pe poziţia de arhitect şef. Este singura variantă rapidă, pentru că, pe lângă faptul că persoana respectivă trebuie să fie arhitect cu atestat, trebuie să fie şi funcţionar public, conform legii"
, le-a explicat primarul Adrian Dobre, consilierilor locali