Traficul rutier este restricţionat pe DN 1, în zona Posada, în urma unui accident rutier produs între un autoturism şi un TIR. Potrivit primelor informaţii, doua persoane aflate în autoturism au fost rănite, având nevoie de îngrijiri medicale.

La faţa locului au ajuns echipaje ale Poliţiei şi ale Ambulanţei Prahova.

TIR-ul circula pe sensul de coborâre, pe ruta Buşteni-Ploieşti, iar autoturismul pe sensul opus, de urcare.

Traficul rutier - care oricum se derula cu mare dificultate pe acest tronson - este restricţionat în urma acestui accident, a anunţat centrul Infotrafic al Poliţiei, care precizează că urmează să se ia şi măsura închiderii circulaţiei, temporar, pentru îndepărtarea autotrenului implicat în coliziune: 

"Traficul rutier este foarte intens pe DN1, pe Valea Prahovei, în ambele direcţii. Pe sensul de mers către Braşov se circulă în coloană la intrarea în Comarnic dinspre Ploieşti şi între Sinaia şi Buşteni, iar în sens invers între Predeal şi Buşteni. Autovehiculele rulează cu viteză redusă şi în Predeal, la intersecţia cu drumul de acces către pârtia Clăbucet.

În zona Posada, traficul se desfăşoară cu mare dificultate, alternativ, dirijat de poliţişti, din cauza unui accident rutier în care au fost implicate un autotren şi un autoturism. Este posibil ca circulaţia să se întrerupă în ambele sensuri, în momentul în care autotrenul avariat va fi tractat. În zonă s-au format coloane de autovehicule.

Pentru evitarea aglomeraţiei, îi sfătuim pe conducătorii auto aflaţi în tranzit (între Braşov şi Ploieşti) să folosească ruta alternativă DN1A Ploieşti - Cheia - Săcele.

În scurt timp se vor forma coloane de maşini şi pe DN73A Râşnov - Predeal, la intersecţia cu DN1. De aceea, reamintim că din zona Bran-Moieciu se poate ajunge în Bucureşti pe următoarele rute:

- DN73 Braşov - Piteşti, autostrada A1 Piteşti - Bucureşti;

- DN73 Braşov - Valea Mare-Pravăţ, DN72A Valea Mare-Pravăţ - Târgovişte, DN71 Târgovişte - Bâldana, DN7 Bâldana - Bucureşti".