Ploieştiul va avea 50 de autobuze noi, au decis aleşii în şedinţa Consiliului Local Ploieşti. Din păcate, autobuzele vor ajunge la Ploieşti din primăvară, după ce vor fi finalizate toate procedurile legale.

Proiectul adoptat de consilierii locali prevede  achiziţionarea a 50 autobuze noi Diesel Euro VI ( cu valoare unitară estimată de 210 000 euro inclusiv TVA), cu finanţare de la bugetul local, printr-o procedura de leasing operaţional.

Condiţiile propuse şi adoptate de aleşi prevăd  avans 0 % , rate egale pe parcursul celor 76 de luni, ( perioada este propusă că reprezentând 80 % din durata de viaţă a bunurilor conform catalogului de amortizare a mijloacelor fixe) şi  posibilitate de cumpărare la sfârşitul perioadei de 76 luni. Valoarea maxima estimată este de 49 500 000 lei. (aproximativ 11 milioane de euro)

Taxele de înmatriculare, asigurările, lucrările de întreţinere, reparaţii, managementul anvelopelor vor fi incluse în rată lunară fixă de leasing operaţional.

După mai multe discuţii, în urma cărora a fost adoptat un amendament care prevede ca întreaga documentaţie să fie prevăzută în caietul de sarcini şi aprobată de către Consiliul Local, proiectul a fost aprobat.