În perioada 23- 27 noiembrie 2016Filarmonica «Paul Constantinescu» împreună cu Primăria Municipiului Ploieştişi alţi sponsori şi parteneri foarte importanţi organizează la Ploieşti a IX-a ediţie a Festivalului de Jazz «Ploieşti Jazz Festival».

Primul festival de jazz din România a fost organizat, la iniţiativa primului club de jazz din ţara noastră, la Ploieşti, în anul 1969, timp de trei ani, după care festivalul s-a mutat la Sibiu, urmând ca după anul 2000 să revină la Ploieşti. Până în urmă cu trei  ani, festivalul s-a desfăşurat la Teatrul „Toma Caragiu”, Filarmonica fiind, anul acesta, al treilea  an consecutiv, gazdă. Ediţiile trecute s-au bucurat de un mare succes şi au atras public din ce în ce mai numeros, dornic să urmărească prestaţii ale unora dintre cei mai importanţi artişti de jazz din România şi nu numai.

Anul acesta, din dorinţa de a oferi cât mai multă bucurie spectatorilor, festivalul va dura cu o zi mai mult, deschiderea având loc miercuri, 23 noiembrie, în compania orchestrei simfonice. Am îmbogăţit această ediţie cu proiecte noi, cum ar fi cel cu „Lecţia de jazz” pentru copii şi masterclass-uri destinate artiştilor de jazz în devenire, dar şi publicului dornic să fie cât mai aproape de artişti, urmărind cum se realizează o operă muzicală în timp real.

Pe toată durata festivalului vor avea loc lansări de carte şi CD-uri cu proiectele artiştilor invitaţi, fiecare seară încheindu-se cu un Jam Session organizat în parteneriat cu „Conacul Domniţei Ralu”.

Sperând că programul acestei ediţii va satisface gusturile până la cele mai exigente în materie, vă invităm să vă bucuraţi de cinci zile de muzică la cel mai înalt nivel alături de cele mai renumite trupe de jazz pe scena Filarmonicii „Paul Constantinescu” din Ploieşti.
 

Miercuri, 23 noiembrie 2016
Ora 19.00 Jazz Simfonic, dirijor: Sabin Păutza,

Solisti: Razvan Cojanu Trio, Cristian Soleanu

Invitat: Sorin Romanescu

Joi, 24 noiembrie 2016
Ora 11.00 Masterclass Nicolas Simion
Ora 19.00 Nicolas Simion Quartet (GER)
Ora 21.00 Emil Bâzgă Quartet (SUA)

Vineri, 25 noiembrie 2016
Ora 11. 00 Lecţia de jazz cu Irina Sârbu, Puiu Pascu, Ciprian Parghel si Tudor Parghel
Ora 19.00 Lucian Ban (SUA)
Ora 20.00 Cristian Soleanu Quartet
Ora 21.30 Rareş Totu featuring Dean Bowman Midnight Sun – Blues

Sâmbătă, 26 noiembrie 2016
Ora 19.00 Stephane Tsapis Trio (FRA-GRE)
Ora 20.30 Irina Sârbu şi Ethnotic Project

Duminică, 27 noiembrie 2016
Ora 18.00 Dock in Absolut (LUX)
Ora 19.30 Mircea Tiberian Quartet
Ora 21.00 Swing Shouters (FRA)

Pe durata festivalului vor avea loc lansări de carte şi de CD-uri cu proiectele artiştilor invitaţi.