Primăria Câmpina a câştigat în instanţă dreptul de păstra 202 de schiţe şi desene ale lui Nicolae Grigorescu, iar acum le-a expus pentru prima dată, scrie MEDIAFAX.

"Schiţele şi desenele au fost achiziţionate de Primăria Câmpina în 6 noiembrie 1939 cu suma de atunci de 600.000 de lei. Nu au fost expuse în Câmpina niciodată. Ele au fost expuse la Muzeul 'Toma Stelian' din Bucureşti unde au stat în custodie pînă în 1950, dată la care au fost trecute în patrimoniul statului şi au fost expuse rareori la Muzeul Naţional de Artă", a declarat Paul Moldoveanu, secretarul Primăriei Câmpina, cel care a şi descoperit actul de vânzare cumpărare.

"Despre aceste schiţe şi desene nu se cunoştea că ar fi fost proprietatea municipiului Câmpina sau Primăriei Câmpina. Eu am aflat de la un prieten că ar exista nişte picturi în arhiva primăriei. Am fost convins că există un document de proprietate şi cu arhivarul primăriei am procedat la căutatea acestuia şi în scurt timp am găsit actul de vânzare - cumpărare din 1939", a mai declarat Paul Moldoveanu.

MEDIAFAX