Premieră în cadrul Consiliului Local Ploieşti, după alegerile din 2012 şi constituirea forului legislativ al municipalităţii. Consilierii liberali au fost cei mai vocali în cadrul şedinţei CL, mai ales prin intervenţiile lui Alexandru Palaş. Aceştia au votat separat în cazul a trei proiecte de hotărâri, argumentându-şi prin intervenţii, poziţia.

Astfel, prin votul consilierilor liberali a fost prorogat proiectul de atribuire în folosinţă gratuită a unor loturi de teren pentru construcţia de locuinţe personale, conform Legii 15/2003, pentru tinerii cu vârste cuprinse între 18-35 de ani. În proiect sunt deja  atribuite 27 de loturi de teren, în suprafaţă de aproape 300 mp, pentru fiecare solicitant. Aceast proiect a fost amânat pentru a fi reanalizat.

Alt proiect amânat a fost tot unul de patrimoniu. Acesta se referea la organizarea de licitaţii publice deschise cu strigare pentru vânzarea unor terenuri ce aparţin municipalităţii. Este vorba de trei terenuri din Ploieşti, unul de 146 mp de pe strada Predeal (evaluat la 44.051 lei fără TVA), al doilea în strada Mecet în suprafaţă de 297 mp (98.836 lei fără TVA) şi ultimul tot pe strada Mecet de 263 mp (87.521 lei fără TVA).

Consilierul Palaş a argumentat poziţia liberalilor în cazul acestui proiect, precizând că există diferenţe de evaluare a preţului pentru nişte terenuri apropiate, două chiar situate pe aceeaşi stradă.

„Trebuie totuşi avem totuşi o proiecţie pe termen lung a acestei practici de vânzare a terenurilor pe care municipalitatea nu are cum să le folosească. Sunt diferenţe de evaluare. Este posibil ca evaluarea să fie corectă dar merită să facem o nouă verificare, tocmai de aceea propun prorogarea proiectului“, s-a exprimat consilierul liberal, Alexandru Palaş.

Cu toate că social-liberalul Constantin Popa a insistat asupra corectitudinii preţului şi că trebuie vândute terenurile nefolosute de către Primărie, proiectul a fost amânat pentru a fi rediscutat, prin votul liberalilor.

Al treilea proiect unde liberalii au făcut opinie separată este cel al acordării titlului de cetăţean de onoare, baschetbalistului Cătălin Burlacu, aspect deja abordat.