Stimate Domnule - aşa zis - primar Adrian Dobre,

Am citit declaraţia dumneavoastră de presă cu privire la situaţia Clubului Sportiv Municipal Ploieşti, însă am constatat că, în loc să propuneţi soluţii reale pentru salvarea CSM, faceţi doar ceea ce aţi învăţat foarte bine la şcoala de propagandă a PDL. Că vorba aceea: lupul îşi schimbă părul, dar năravul ba!

Observ în ultima perioadă că sunteţi obsedat, pur şi simplu, de mine şi stau să mă întreb de unde atâta ură la un politician tânăr. Sunteţi oare deranjat de faptul că întreaga mea carieră  se bazează doar pe muncă în timp ce a dumneavoastră se bazează pe sprijin de la partidul care v-a transformat în sclav politic?

Domnule Dobre, eu, avocatul George Botez nu am fost niciodată teleportat în funcţia de prefect, spre exemplu, doar pentru că aşa a dorit Roberta Anastase. Nici nu m-am trezit peste noapte candidat la Primăria Ploieşti, împins de la spate de senatorul Andrei Volosevici (să îi ierte Dumnezeu şi ploieştenii această greşeală politică!). Şi niciunul nu v-a sprijinit pentru valoarea dumneavoastră ci pentru că sunteţi un om moale, un aluat din care şefii de partid pot face ceea ce doresc. După ce v-a lăsat Andrei din braţe aţi început căderea. Şi toată lumea din oraş se întreabă ale cui interese le mai slujiţi azi, că cele ale ploieştenilor sigur nu!

Eu am muncit, domnule Dobre, ceea ce vă recomand să încercaţi şi dumneavoastră. Munca nu doare şi nici nu a omorât pe nimeni! Este adevărat că presupune şi responsabilităţi pe care dumneavoastră nu vi le puteţi asuma. Responsabilităţi care vă obligă să vă asumaţi răspunderea. Cum ar fi, de exemplu, să vă depuneţi semnatura în bancă în calitate de şef al oraşului, lucru pe care nu l-aţi făcut în 5 luni de mandat! De ce? Pentru că aveţi o comoditate extrem de dezvoltată, o frică vecină cu disperarea în a lua decizii şi un spirit arţăgos, imposibil să vă definească drept un lider. Vă cam lipsesc charma şi fengshuiul funcţiei, cum s-ar zice !

Nu sunteţi şi nu aţi fost niciodată lider, domnule Dobre ! Aţi fost şi sunteţi păpuşa cuiva, cu o cheiţă politică în funcţiune! Iar azi, în calitate de primar, toată lumea vă percepe doar ca un surogat al lui Andrei Volosevici. Cred că e trist pentru dumneavoastră!

Cât despre Clubul Sportiv Municipal de a cărui distrugere mă acuzaţi pe mine şi pe viceprimarii Cristian Ganea şi George Pană, ţin să vă informez că sunteţi vinovatul principal pentru ceea ce se întămplă acolo.

Nu înţeleg cum puteţi dormi noaptea ştiind că ţineţi în sclavie nişte oameni care au muncit pentru numele Ploieştiului, nişte oameni care au făcut să se vorbească despre oraşul acesta la nivel naţional şi internaţional. Oamenii aceştia, de care brusc păreţi interesat, au copii, rate la bănci, cheltuieli de întreţinere.

Nu am fost niciodată membru în Consiliul de Administraţie al CSM Ploieşti în mandatul anterior, aşa cum insinuaţi, iar în raportul întocmit ( şi ) de mine pe care îl aveţi şi dumneavoastră pe birou, am scris mai multe propuneri menite să redreseze activitatea clubului. Raport pe care, deşi l-aţi citit, nu îl inţelegeţi, lipsindu-vă, probabil, înţelegerea fenomenului! În schimb, v-aţi permis să mă acuzaţi că eu, avocatul George Botez sunt vinovat de situaţia de la CSM, deşi nu am nicio legătură cu aşa ceva! In mod normal trebuia să vă târăsc prin tribunale pentru această afirmaţie iresponsabilă, dar nu o voi face. De ce? Pentru că, în primul rând, nu vă văd profesional capabil să scrieţi dumneavoastră acele rânduri date publicităţii, iar pe de altă parte aţi ajuns să îmi inspiraţi milă, deşi nu ar trebui. Dacă rezistaţi nervos, vom coabita încă 3 ani şi jumătate în care, în fiecare zi vă voi urmări fiecare mişcare din perspectiva unui cetăţean ploieştean. Cu multă atenţie!

Domnule Dobre, dramele sportivilor şi antrenorilor sunt reale! Oamenii aceştia au nevoie de ajutor nu de simple vorbe aruncate în vânt! Aşa că sunaţi la partid şi dacă au câteva minute libere în campania electorală poate vă dau stăpânii vreo idee. Nu luaţi hotărâri singur că ştiţi că este periculos!

Fără consideraţie,

Avocat George Sorin Botez

Consilier local PSD