O grupare specializată în trafic de droguri, ai cărei membri vindeau cannabis şi etnobotanice în Ploieşti, la preţuri de 60, respectiv 30 de lei, a fost destructurată de procurorii DIICOT şi poliţiştii de la BCCO, în urma a 26 de percheziţii, anchetatorii având mandate de aducere pe numele a peste 140 de persoane.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Ploieşti şi poliţiştii Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti şi Bucureşti şi ai Direcţiei de Operaţiuni Speciale din Poliţia Română, au făcut joi 26 percheziţii, dintre care 25 în judeţul Prahova şi una în municipiul Bucureşti, într-un dosar de trafic de droguri.

”Activităţile au vizat persoane bănuite că ar face parte dintr-o grupare infracţională, specializată în trafic de cannabis şi substanţe noi cu proprietăţi psihoactive. Din cercetări a rezultat că membrii grupării ar fi vândut substanţele interzise unor consumatori din judeţul Prahova, cu precădere din municipiul Ploieşti” se arată într-un comunicat al Poliţiei Prahova.

În urma percheziţiilor, de la locuinţele suspecţilor anchetatorii au ridicat seminţe de cannabis, materie vegetală, ustensile destinate consumului, ambalării şi distribuirii drogurilor, precum şi arme albe şi telefoane mobile.

Surse apropiate anchetei au declarat pentru News.ro că suspecţii vindeau plicul cu substanţe etnobotanice la preţul de 30 de lei, iar gramul de cannabis, cu 60 de lei, consumatorii fiind în special din municipiul Ploieşti.

Poliţiştii şi procurorii au mandate de aducere pe numele a peste 140 de persoane care vor fi audiate la DIICOT Ploieşti.

Cercetările continuă, suspecţii fiind cercetaţi pentru constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc şi deţinere de droguri de risc în vederea consumului.