Primăria Ploieşti a convocat azi o conferinţă de presă pentru prezentarea noului Hipodrom. Trebuia să ajungă şi primarul Dobre, dar, după 25 de minute de aşteptare, viceprimarii Ganea şi Pană au decis să înceapă conferinţa.
Ideea centrală a celor expuse de la prezidiu este că, până pe data de 20 noiembrie, se speră ca, pe hipodromul ploieştean, să se desfăşoare prima cursă. Până atunci, trebuie depăşite o serie de probleme, cum ar fi taxele pentru crescătorii care vor să-şi aducă caii la Hipodrom, tarifele de utilizare a facilităţilor, etc. Afişarea propunerii pe site timp de 30 de zile, conform legii, depăşeşte cu o zi termenul de 31 octombrie, la care proiectul este implementat. Cristian Ganea a precizat că acestea vor fi discutate şi probabil aprobate imediat după exiprarea termenului celor 30 de zile, într-o şedinţă extraordinară sau de îndată a Consiliului Local.
Odată stabilite tarifele, crescătorii de cai îşi vor putea aduce animalele la antrenament.
S-a mai pus problema premierilor, crescătorii de cai – reprezentaţi de preşedintele Societăţii Române de Trap, Marian Manea, - menţionând că, potrivit regulamentelor, premiul al doilea la o cursă trebuie să asigure, minim, întreţinerea calului timp de o lună. Asta şi alte probleme legate de organizarea curselor propriu-zise au rămas de discutat cu reprezentanţii crescătorilor de cai.
Revenind la construcţia în sine, potrivit datelor puse la dispoziţie de Primăria Ploieşti, valoarea totală a proiectului este de77.962.408,02 lei.
Spre deosebire de hipodromul vechi, acesta are două piste, una pentru trap, una pentru galop. Conform contructorului, asistenţa a fost asigurată de specialişti de la France Cheval.
Totodată, au fost amenajată o cale de rulare pentru maşina arbitrilor, ambulanţă şi alte servicii şi ronduri de mers şi prezentare.
Hipodromul are 7 grajduri, fiecare cu câte 27 de boxe, salivarium cu 19 boxe şi cabinet veterinar.
Corpul 1 al hipodromului este destinat vizionării curselor de trap, iar corpul 2, pentru cele de galop.
Obiectivul este prevăzut cu hangar instalaţii preepurare şi depozitare sulky, hangar de îmtreţinere şi depozitare materiale, hangar pentru furaje şi depozitare temporară deşeuri, spaţiu pentru înşeuare, etc.
Intrarea spectatorilor se face din bulevard, însă şi aici e o problemă care trebuie rezolvată până la începerea curselor, deoarece, şoferii care vin dinspre Centru nu pot vira la stânga decât la rond la Bărcăneşti! Accesul pentru maşinile care transportă caii se face prin spate, pe strada Ghighiului.