Liberalii doresc cu orice preţ să îl îngenuncheze pe Donald Constantin, directorul SGU Ploieşti. Altfel nu se poate explica de ce a doua zi după ce primarul Adrian Dobre a lansat un atac (plin de acuzaţii false) la adresa managerului SGU, doi funtaşi PNL, consilierul local Cristina Enache şi doctorul Bogdan Nica (ambii candidaţi pe listele PNL pentru Parlament) au organizat o conferinţă de presă având ca subiect tot activitatea lui Donald Constantin.

În replică, directorul SGU Ploieşti a trimis un comunicat de presă în care îşi exprimă punctul de vedere, acuzându-i pe liberali că doresc distrugerea SGU:

 

"Am urmărit, cu interes, conferinţa de presă, desfăşurată astăzi, 25 10 2016, la sediul judeţean al PNL Prahova, eveniment din care nu am putut reţine decat realitatea pe care toţi ploieştenii o văd: PNL îşi continuă politica distructivă care face atât de mult rău municipiului Ploieşti! Acest partid dovedeşte, încă o dată, că nu are ce să comunice, urmărind împreună cu primarul Adrian Dobre doar distrugerea şi discreditarea SGU, singura societate din subordinea Consiliului Local care înregistrează profit la acest moment.

În loc să folosească SGU drept lait motiv al luptei electorale la început de campanie, reprezentaţii PNL ar fi putut, de pildă, să explice cum o companie apropiată consilierului liberal Gheorghe Popa a reuşit să dea "un tun" de 10 miliarde de lei vechi societăţii TCE Ploieşti (societate care se află în pragul falimentului şi sub directa subordonare a primarului PNL Adrian Dobre).

În conferinţa de astăzi, liberalii suferă de lacune de memorie şi la alte capitole. De pildă, sunt bucuros ca pot veni în sprijinul domnului doctor Bogdan Nica (membru marcant PNL şi candidat pe poziţia 5 la Camera Deputaţilor) spre a-i aduce aminte că societatea condusă de domnia sa a izbutit să obţină, recent, contracte de miliarde cu o altă entitate aflată în subordinea primarului.

Din păcate, această instituţie se află în curs de desfiinţare "mulţumită" ineficienţei colegului său liberal, Adrian Dobre. Aplombul domnului Nica reprezintă, probabil, o reacţie nervoasă, după ce nu a putut obţine un contract similar cu cel amintit, mai devreme, şi la SGU Ploieşti, nu numai pentru că societatea pe care o conduc rezistă presiunilor liberale, ci pentru ca SGU respectă, întocmai, procedurile legale de achiziţie şi reprezentanţii societăţii noastre nu răspund comenzilor politice, indiferent din ce zonă ar veni acestea.

Ţin să comunic liderilor PNL şi primarului Adrian Dobre faptul ca societatea pe care o manageriez va continua să respecte legea şi rămâne, în prezent, singura societate a Consiliului Local aflată pe profit. Ţin să precizez faptul ca atât eu, cât şi societatea pe care o manageriez, suntem la dispoziţia tuturor celor interesaţi în aflarea adevărului, activitatea societăţii noastre fiind una bazată pe principiile transparenţei şi a profesionalismului tuturor angajaţilor. Din păcate, aceste două calităţi nu se pot regăsi într-un partid, aşa cum e astăzi PNL, care calcă în picioare interesul publicului ploieştean, punând beţe în roate bunei administrări a municipiului Ploieşti.

În loc să construiască o platformă deschisă de colaborare, să se implice într-un concurs de idei pentru creşterea calităţii vieţii cetăţenilor din municipiul Ploieşti, liberalii preferă să arunce petarde electorale în spaţiul public, acţiuni din care speră să câştige capital de imagine. Le amintesc, pe această cale, că rezolvarea problemelor municipiului nu se poate tranşa în cadrul politic, ci pe teren, printr-un dialog constructiv cu toate părţile implicate în procesul administrativ.

Aşa cum am spus-o, de fiecare dată, voi continua să le stau la dispoziţie cu informari ori de câte ori vor dori să pună întrebări sau să propună soluţii. Până acum, nu au facut-o niciodată, însă eu continui să sper, prezumand buna credinţă a tuturor reprezentanţilor din mediul politic."