Ciprian Stătescu, primarul oraşului  Băicoi, a fost condamnat definitiv, miercuri, într-un dosar de conflict de interese în care a fost trimis în judecată în februarie 2014.

Potrivit portalului instanţelor de judecată, magistraţii Curţii de Apel Ploieşti au respins apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina şi de inculpatul Ciprian Stătescu împotriva sentinţei pronunţate în data de 28 ianuarie de instanţa de fond prin care primarul a fost condamnat la şase luni de închisoare cu suspendare.

Decizia pronunţată miercuri de instanţa care a judecat apelul este definitivă.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General emis la momentul trimiterii în judecată, la data de 7 mai 2010, în calitate de primar al oraşului Băicoi, Gheorghe Ciprian Stătescu a încheiat un contract prin care i-a închiriat surorii sale un teren aparţinând domeniului privat al oraşului, în suprafaţă de 92 mp, situat în strada Republicii, din localitate, pentru o perioadă de 10 ani.

Tot în calitate de primar, în perioada 18 martie 2011 — 21 noiembrie 2013, Gheorghe Ciprian Stătescu a îndeplinit 45 de acte materiale (contracte de achiziţii şi note comandă), prin care s-a realizat un folos material în cuantum de 2.462.664 lei, în patrimoniul unei firme cu care primarul s-a aflat timp de mai mulţi ani în raporturi comerciale (derulate prin intermediul unei alte firme, al cărei unic asociat este, societate comercială care a realizat un beneficiu în valoare de 1.707.572 lei).

De asemenea, la data de 11 aprilie 2011, în calitate de reprezentant al oraşului Băicoi, Gheorghe Ciprian Stătescu a încheiat un contract cu o altă firmă, cu care s-a aflat în raporturi comerciale, prin intermediul societăţii comerciale "MS 2200" SRL, al cărei asociat unic este (administrată de drept o perioadă de sora sa şi, ulterior, de mama sa), în urma căreia persoana juridică a beneficiat de un folos material în cuantum de 35.994 lei.

Totodată, în cursul lunii februarie 2012, Gheorghe Ciprian Stătescu a încheiat alte trei contracte de achiziţie publică cu firma mai sus menţionată, pentru care societatea comercială a beneficiat de un folos material în cuantum de 189.111 lei.

De asemenea, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpina au dispus, în luna august, punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile, faţă de Stătescu, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu.

La acel moment, anchetatorii au făcut percheziţii la sediul primăriei.