Lovitură de teatru în scandalul privind mărcile Petrolul Ploieşti. Deşi se bat cu pumnii în piept că simt doar  în galben şi albastru (dar probabil că se referă doar la culorile partidului), aleşii liberali au dat din colţ în colţ încercând să evite adoptarea unei propuneri a aleşilor PSD prin care este împuternicit primarul Adrian Dobre să decidă soarta tuturor mărcilor legate de numele Petrolul, aflate în patrimoniul municipalităţii,

Sătui să fie acuzaţi că au doar interese politice în ceea ce priveşte numele echipei fanion a oraşului, aleşii PSD au iniţiat un proiect de hotărâre prin care primarul Adrian Dobre este împuternicit să valorifice şi să pună în valoare mărcile Petrolul.  Cu alte cuvinte, îi oferă edilului pâinea şi cuţitul, iar acesta poate decide ce este mai bine pentru mărcile Petrolul, fiind liber să le ofere celui mai bun proiect.

Din păcate, aleşii liberali au demonstrat că nu sunt la fel de sinceri dacă nu au presiunea suporterilor în spate şi au încercat să îl scape pe edil de responsabilitate. Au picat prin vot un amendament care viza doar modificarea numelui proiectului şi au lungit povestea cu tot felul de declaraţii sforăitoare încercând să nu voteze propunerea. Chiar şi primarul Adrian Dobre s-a arătat uimit că proiectul iniţiat de PSD are vizele Direcţiei Juridice şi a celei Economice, încercând să lase responsabilitatea tot în sarcina consilierilor locali. Oare edilul se teme de ceva în subiectele legate de Petrolul?

În final proiectul a fost votat, la limită, cu 19 voturi, fiind vorba despre un proiect de patrimoniu care avea nevoie de două treimi din numărul consilierilor aleşi.

Aleşii liberali care s-au opus ca primarul Dobre să poată decide singur concesionarea mărcilor sunt Gheorghe Sîrbu (cel care a lipsit la ambele şedinţe în care edilul propunea concedionarea mărcii)., Zoe Staicu, Paula Drăguşin şi Gheorghe Popa. Probabil că aleşii liberali care au votat împotrivă au profitat de faptul că suporterii au fost ocupaţi cu meciul Petrolului de la Blejoi şi au considerat că nu se va afla modul în care au votat...

Prin decizia de astăzi, primarul Adrian Dobre poate decide singur cui concedionează mărcile şi în ce condiţii.