Întâlnire aprinsă la Palatul Administrativ între reprezentanţii sindicatelor din învăţământ şi cei ai primăriilor din Prahova pe tema decontării transportului cadrelor didactice.

Ion Duţă, preşedintele Sindicatului Şcoala Prahovei le-a explicat primarilor ori reprezentanţilor primăriilor care sunt obligaţiile acestora vizavi de decontarea transportului, conform Hotărârii de Guvern 81/2010.

Câţiva primari au motivat neplata transportului prin lipsa fondurilor necesare, situaţia precară a bugetului local, alţii însă şi-au explicat gestul prin prisma neînţelegerilor cu conducerea Inspectoratului Şcolar ori a conducerii şcolilor din localităţile lor.

„Avem 36 de localităţi din 104 în Prahova unde plata decontului nu s-a mai efectuat de aproape 3 ani. Cei mai mulţi au spus că nu au de unde, dar sunt şi câţiva primari care au declarat că nu se înţeleg cu directorii şcolilor. Este vorba şi de rea-voinţă şi chiar de o atitudine arogantă vizavi de cadrele didactice“, a declarat Ion Duţă, preşedintele Sindicatului „Şcoala Prahovei“.

Aproape 15 primari au părăsit nervoşi sala de şedinţe înainte de finalizarea dezbaterii, chiar dacă la aceasta era prezent şi prefectul de Prahova.