Nici nu a fost uns primar al Ploieştiului, şi liberalul Adrian Dobre vorbeşte despre un credit uriaş, din punctul nostru de vedere, menit să aducă în municipiul reşedinţă de judeţ, cele 30 de tramvaie noi, promise în campania electorală. Într-o emisiune la Will Tv, Dobre a explicat că va apela la un împrumut cu dobândă de 1% pentru cumpărarea celor 30 de tramvaie noi!

Doar că...un calcul simplu arată că împrumutul visat de proaspătul edile este uriaş! Un tramvai Imperio (fabricat de Astra Arad) costă în jur de 1,7 MILIOANE de EURO! Deci ar însemna un credit de peste 50 de milioane de euro! În plus, firma de la Arad reuşeşte să producă aproximativ 5-6 tramvaie anual. Şi în situaţie sunt toate firmele care produc tramvai în Europa. Preţurile de producţie sunt uriaşe, deoarece nimeni nu poate produce mai mult de 10 astfel de vehicule într-un an!

Şi mai este o întrebare: Cu ce veţi gira un astfel de credit, domnule Dobre?

Nu înţelegem de ce nu vorbeşte Adrian Dobre despre fondurile europene, mai ales că în exerciţiul bugetar 2014-2020 există capitol pentru achiziţionarea de vehicule ecologice destinate transportului public.

Oricum nici măcăr să nu fii investit în funcţie şi să visezi la un credit uriaş. ni se pare o lipsă totală de responsabilitate! Ploieştiul nu are nevoie să se îndatoreze în plus! Nu de alta dar a făcut-o Andrei Volosevici în perioada 2008-2010!