Un agent şef la Poliţia Rutieră Prahova, condamnat iniţial pentru că fusese prins băut la volan, a fost trimis în judecată, luni, pentru luare de mită şi distrugere de înscrisuri după ce a încercat să scoată din evidenţele poliţiei un permis de conducere care fusese suspendat.

Printr-un comunicat de presă, Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) anunţă, luni, că un agent de poliţie din cadrul Poliţiei Prahova - Serviciul Rutier, cercetat în stare de arest preventiv, a fost trimis în judecată de Parchetul Tribunalului Prahova pentru luare de mită, sustragere sau distrugere de înscrisuri.

"În fapt, la data de 07.03.2016, agentul de poliţie, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a sustras permisul de conducere emis pe numele lui O.G., aflat în păstrarea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, în scopul de a i-l restitui în mod nelegal contravenientului. Permisul fusese reţinut pentru o perioadă de 60 de zile, ca măsură complementară, în urma comiterii de către O.G. a unei contravenţii la regimul circulaţiei rutiere", se mai arată în comunicat.

Surse din cadrul DGA au declarat pentru MEDIAFAX că poliţistul, pe numele său, Onică Rareş Aurelian, se afla în luna martie pus la dispoziţie şi detaşat la serviciul de permise auto după ce fusese condamnat în primă instanţă la un an cu executare, fiind găsit vinovat că a condus băut şi a refuzat recoltarea de probe biologice. Potrivit surselor citate, la secretariatul serviciului de permise auto s-a oferit să ajute o colegă şi astfel a putut avea acces la baza de date şi a distrus raportul care dovedea suspendarea pe 60 de zile a permisului de conducere a unui bărbat care este şi denunţător în acest caz. Potrivit comunicatului DGA, agentul de poliţia a primit pentru munca sa, suma de 2.000 de lei.