Cristian Ganea, viceprimarul cu atribuţii de primar al Ploieştiului, a explicat, într-o emisiune difuzată de un post TV local, modalitatea în care ploieştenii vor putea beneficia de proiecte europene în domeniul eficienţei energetice. Conform edilului, asociaţiile de proprietari se vor putea înscrie într-un nou program de reabilitare a blocurilor, finanţat prin fonduri europene, scrie  Glasul Ploieştean

Cristian Ganea a explicat şi care va fi contribuţia cetăţenilor pentru implementarea acestor proiecte: 60% vor fi bani primiţi de la Uniunea Europeană, 20% vor fi suportaţi de la bugetul local, iar 20% vor fi acoperiţi de asociaţiile de proprietari.

„Pentru familiile defavorizate, contribuţia nu ar putea depăşi 3,5%, diferenţa urmând a fi suportată tot de la bugetul local” a mai declarat Cristian Ganea.

Ordinea blocurilor care vor beneficia de acest proiect finanţat cu fonduri europene, va fi în funcţie de data depunerii dosarelor de către asociaţiile de proprietari.

Specialiştii din aparatul de specialitate al Primăriei Ploieşti deja lucrează pentru accesarea fondurilor europene, valoarea acestora ajungând la suma de 5 milioane de euro.