Un echipaj al Poliţiei Locale Ploieşti s-a deplasat în zona Palatului Administrativ, ca urmare a unei sesizări înregistrate la dispeceratul instituţiei, prin care era semnalat faptul că un bărbat loveşte cu palmele, în mod repetat, un băiat cu vârsta de aproximativ 13 ani. Incidentul a fost observat pe strada Paris de către un poliţist local ce asigura serviciul de pază la Direcţia de Urbanism a Primăriei, care şi-a anunţat colegii prin staţie.

Echipajul care s-a deplasat la faţa locului a stabilit că îndividul, în persoana lui S.P., de 52 de ani, cu domiciliul în Ploieşti, era tatăl minorului bătut. Băiatul prezenta semnele loviturilor aplicate fără milă, acesta având urme de agresiune pe faţă şi fiind într-o vădită stare de agitaţie. Bărbatul a motivat că şi-a lovit copilul pe fondul unor probleme personale.

Deoarece individul continua să se manifeste în mod violent, poliţiştii locali au procedat la încătuşarea şi predarea acestuia lucrătorilor Secţiei nr. 1 de Poliţie, pentru continuarea cercetărilor.