Alternativa promisă de autorităţi traficului infernal de pe DN1, adică viitoarea şosea Câmpina- Valea Doftanei- Săcele, este mai aproape de realizare. Consilierii judeţeni prahoveni au aprobat un proiect de hotărâre, prin care  tronsonul Câmpina- Valea Doftanei- limita judeţPrahova  este transmis în proprietatea statului.

Practic, conform înţelegerii, actualul drum judeţean urmează să fie preluat de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), structură aflată în subordinea Ministerului Transporturilor şi care urmează să se ocupe de crearea acestei variante de ocolire pentru DN 1.

Consiliul Judeţean a aprobat un proiect de hotărâre privind „dezmembrarea” DJ 102I şi transmiterea către Ministerul Transporturilor a unui sector de aproape 42 de kilometri, care trece prin localităţile Câmpina, Lunca Mare, Teşila şi Trăisteni şi merge până la hotarul cu judeţul Braşov, pe final având o porţiune de drum forestier care în prezent este greu practicabil pentru autoturismele obişnuite, fiind recomandat doar pentru maşini 4x4. În judeţul vecin, traseul continuă până în localitatea Săcele.
„Am primit în cursul anului trecut o solicitare din partea CNADNR, pentru intabularea şi transmiterea în proprietate a acestui sector, în vederea realizării unui nou drum naţional, ca alternativă la DN 1”, a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Prahova -
Bogdan Toader, precizând că această rută alternativă se va dovedi foarte utilă şi în perspectiva viitoarelor lucrări la autostrada Comarnic-Braşov, care vor duce la îngreunarea traficului şi aşa „încărcat” de pe DN 1.