Marea enigmă a politicii locale o constituie un personaj ciudat, un fel de Agamiţă Dandanache al vremurilor noastre. Pontent financiar, sau cel puţin aşa lasă de înţeles personajul nostru, liberalul Gheorghe Sârbu este un asasin feroce al limbii române. Iar săraca limbă română moare la fiecare frază rostită de liderul grupului PNL din Consiliul Local Ploieşti.

Ca ziarist  nu pot să înţeleg de ce liderii liberali susţin în continuare un asemenea personaj .  Nu de alta, dar dacă liderul consilierilor PNL este un asemenea specimen, nu vrem să ne întrebăm cum sunt restul persoanelor pe care liberalii îi vor propune la viitoarele alegeri locale.

Agramat  de mare clasă, Gheorghe Sârbu ne-a anunţat, astăzi, în şedinţa CL, că „înainte de 89 am terminat Foraju’ la UPG şi am mai terminat încă o facultate la zi”!!!!  „Ba mai am şi alte cursuri terminate”, a încheiat triumfător Gheorghe Sârbu în şedinţa CL, într-o încercare disperată de a-l pune la punct de dizidentul Paul Palaş, acuzându-l pe acesta că înainte de Revoluţie era un „simplu ospătar”. „Eu am terminat facultatea înainte de Revoluţie, nu după cum aţi făcut voi aştia de vă daţi atâta importanţă”, a mai punctat Sârbu

Foarte elegant, Palaş i-a replicat lui Sârbu : „Nu mi-e ruşine că am muncit. Am muncit pentru a mă întreţine şi pentru a termina o facultate. Am făcut mai multe studii şi în ţară şi în străinătate, dar e problema mea. Şi niciodată nu îmi voi pleca privirea în faţa dumneavoastră, domnule Sârbu!”.

Modul în care Sârbu şi-a arătat dispreţul faţă de oamenii care muncesc ne face să ne întrebăm cum se comportă liberalul cu salariaţii de la firma sa. Oare la fel îi dispreţuieşte pe simplii muncitori?

Vă mai spunem că Gheorghe Sârbu, în prezent preşedintele şedinţelor de CL, a transformat întâlnirile consilierilor local în adevărate şedinţe- maraton. Sârbu simte nevoia să comenteze în permanenţă, are nevoie de ajutorul colegilor de partid care îi şoptesc „discret”  „supune la vot amendamentul”, „supune la vot proiectul”, se lansează în tirade nesfârşite jignind directorii din Primărie fără nicio jenă, ridică tonul şi uită de tot ceea ce înseamnă regulamentul CL.

Lexicul verbal al vajnicului liberal cuprinde cuvinte şi expresii de genul „acuma”, „ne-aţi tras-o”, "ne-aţi îmbârligat", „acilişea”,etc.

Mândru de el, Sârbu a vorbit toată şedinţa despre cum va câştiga PNL alegerile locale din iunie, semn că nu pune preţ pe înţelepciunea ploieştenilor care cu siguranţă nu ar acorda votul unui asemenea analfabet.

Nu de alta, dar protestele care au urmat tragediei din clubul Colectiv au cerut o altă clasă politică, un alt tip de politicieni. Iar dacă noua clasă politică şi noii politicieni propuşi de PNL sunt asemenea analfabetului Sârbu, avem o mare problemă.

Refuz să cred că în fostul PNL şi în fostul PDL nu sunt oameni citiţi, înţelepţi, cu simţ al răspunderii şi care nu dispreţuiesc oamenii simpli!  

Domnilor copreşedinţi ai PNL Prahova, căutaţi oamenii care fac cinste ideii de liberal şi nu vă bateţi joc de ploieşteni propunându-le consilieri precum Gheorghe Sârbu! Ploieştenii sunt oameni frumoşi şi nu merită să fie reprezentaţi în Consiliul Local de un asemenea  specimen!