Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a declarat că preţul gigacaloriei plătite de populaţie rămâne la fel ca cel de anul trecut, de 358 de lei, de subvenţii beneficiind numai persoanele cu venituri reduse.
 "Părerea mea este că subvenţiile şi sprijinul financiar trebuie acordate celor săraci. Părerea mea, am mai spus-o, este că Mazăre nu trebuie să beneficieze de subvenţie. E limpede? Cel care are 40 de milioane salariu nu trebuie să beneficieze de subvenţie, asta dacă nu are cinci copii. (...) Lumea a înţeles, asta le-am explicat în campania electorală. Ăsta este sistemul de subvenţie care este în toată lumea. (...) Ai peste 15 milioane pe membru de familie, plăteşti. Nu o să iau niciodată de la sărac şi să dau la bogat, să fie limpede. (...) Ăsta e principiul subvenţionării, să-i dau săracului", a menţionat Mazăre, la finalul unei şedinţe a Consiliului Local Municipal.
Comparativ cu Bucureştiul unde subvenţionarea la căldură este pentru toţi cetăţenii, fără să se ţină cont de veniturile acestora, Radu Mazăre a declarat că primarul capitalei, Sorin Oprescu, ar considera corectă modalitatea de subvenţionare aplicată de municipalitate la Constanţa.
"Oprescu mie mi-a spus, anul trecut, 'Bă faci foarte bine, dar eu nu sunt în stare să fac asta în Bucureşti, nu pot. Aşa e corect, cum faci tu, dar eu nu pot să o fac în Bucureşti'.(...) De ce? Pentru că nu este în stare să se organizeze, de aia", a spus Mazăre.
Directorul Regiei Autonome de Distribuire a Energiei Termice (RADET) Constanţa, Ilie Răchieru, a declarat că sistemul de acordare a subvenţiilor la căldură practicat de administraţia locală constănţeană este unic la nivel naţional.
"Avem zone în ţară cu preţ mai mare la gigacalorie, numai că ei au subvenţie pe total, liniară, toată lumea primeşte subvenţie. De aia apare diferenţa că la Constanţa preţul este mare. (...) Modelul de ajutoare de încălzire, de a da subvenţia numai la cei săraci, numai noi avem la nivelul ţării. (...) Este adevărat ce spune primarul, că în străinătate se dă ajutor numai la cei care nu au bani, nu se dă ajutor liniar, numai că acolo e altă poveste", a spus reprezentantul RADET