Potrivit operatorului SGU Ploieşti care administrează cimitirele din Ploieşti, la această oră nu mai sunt disponibile în Ploieşti decât 25 de locuri de înhumare. Deşi SGU a tras semnale de alarmă cu mult timp înainte, administraţia ploiesteană nu a luat măsuri pentru extinderea cimitirului Mihai Bravu şi nu a bugetat această extindere. Cu alte cuvinte, Ploieştiul este la un pas să intre intr-o criză a locurilor de inhumare.

Surse din cadrul SGU Ploiesti ne-au comunicat că la această oră există un proiect aprobat pentru extinderea cimitirului Mihai Bravu, există terenul necesar insă nu se poate executa lucrarea din lipsă de alocare bugetară .

Donald Constantin, directorul general al SGU a declarat pentru Jurnalul Prahovean : „ „Da, vă confirm această situaţie. De peste o jumătate de an am cerut fonduri pentru extinderea cimitirului Mihai Bravu insă de fiecare dată am fost trataţi cu refuz. Dacă vom ajunge intr-o situaţie de criză, nu suntem responsabili de acest lucru!”.

Jurnalul Prahovean face apel la administraţia ploieşteană să trateze cu maximă responsabilitate aceasta problemă. Ar fi un gest de respect faţă de cetăţenii ploieşteni.  In caz contrar, Ploieştiul va intra în istorie ca oraşul în care ar fi bine să nu mori!