Anunţul făcut în cursul zilei de azi de Radu Brânzei, directorul RASP Ploieşti, privind posibila scădere a preţului la gigacaloria livrată de către operatorul DALKIA, a suscitat un mare interes. Pentru a afla detalii ale acestui anunţ, l-am rugat pe Cristian Ganea, consilier local şi preşedinte al PSD Ploieşti, să ne ofere informaţii suplimentare. În exclusivitate pentru Jurnalul Prahovean, acesta a declarat:

Grupul consilierilor social-democraţi din Consiliul Local a solicitat directorului RASP, Radu Brânzei, verificarea îndeplinirii condiţiilor pentru corecta cuantificare a preţului la gigacalorie şi identificarea posibilităţilor legale de scăderea preţului. Este un proiect al nostru, la care ţinem foarte mult. După o analiză atentă şi fundamentată, ni s-a comunicat că este posibilă o scădere a preţului de producţie şi distribuţie a gigacaloriei la 194 de lei, faţă de 231 lei, cât este în prezent, ceea ce reprezintă o diminuare substanţială. Scăderea este posibilă deoarece, la producţia gigacaloriei, nu se mai folosesc  din anul 2013 decât gazele naturale, nu şi păcura, situaţie care face ca preţul să fie recalculat în baza legislaţiei secundare şi terţiare în materie. Aşteptăm raportul final al directorului RASP şi vom intra în discuţii imediate cu partenerii noştri , Dalkia şi Consiliul Judeţean şi sperăm să găsim înţelegere la aceştia pentru semnarea unui act adiţional la contractul pe care îl avem. Ar reprezenta o măsură foarte bună pentru ploieşteni.”

Referindu-se la propunerea liberalilor din Consiliul Local privind reintroducerea subvenţiei la caldură pentru cei care locuiesc la apartamente, Ganea a declarat : „La această oră, subvenţia a fost înlocuită cu ajutorul municipal de încălzire. Această formă de susţinere a ploieştenilor este una mult mai echitabilă deoarece se adresează nu numai deţinătorilor de apartamente, ci şi ploieştenilor care locuiesc la case, aceştia fiind uitaţi în mandatul anterior. Pe de altă parte, legea interzice să acorzi două subvenţii concomitent (la gigacalorie şi ajutorul municipal de încălzire). Vom menţine ajutorul municipal de încălzire şi în acest mod vom satisface nevoile cetăţenilor municipiului Ploieşti care locuiesc fie la apartament, fie la casă, criteriul de acordare fiind starea materială. Ar fi nedrept să acordam subvenţii doar proprietarilor de apartamente (incluzând societăţi comerciale, persoane cu proprietăţi multiple, persoane cu venituri mari) şi să abandonăm susţinerea celor care locuiesc la case, aşa cum doresc consilierii liberali”.

Foto: max-media.ro