În ultima perioadă tot mai mulţi ploieşteni au renunţat la serviciile Dalkia. Pentru a afla cauza, Consiliul Local Ploieşti a constituit, la sfârşitul lunii august, o comisie care să analizeze cauzele debranşărilor.
Comisia special constituită de Consiliul Local Ploieşti a demarat discuţiile cu operatorul Dalkia pentru a analiza cauzele debranşărilor ploieştienilor de la sistemul centralizat de încălzire. Comisia are două obiective principale: analiza cauzelor care au dus la debranşări  şi stabilirea unor propuneri de reglementare strictă privind procedura de urmat în cazul cererilor viitoare de debranşare.
Din comisie fac parte viceprimarul Iulian Teodorescu, consilierii locali Sanda Dragulea, George Botez, Cristian Dumitru şi Gabriel Minea. La discuţiile cu Dalkia participă şi conducerea  RASP, precum şi reprezentanţii  asociaţiilor de proprietari, aceştia din urmă având statut de invitaţi.
Comisia îşi va desfăşura lucrările săptămânal, urmând să formuleze concluzii cel mai târziu până la sfârşitul lunii octombrie a acestui an.

Menţionăm că potrivit unei situaţii prezentate de SC Dalkia, numărul deconectărilor ilegale a ajuns la 3.164 de apartamente, iar a celor legale la 4.062 de apartamente. Numărul de apartamente din municipiul Ploieşti racordate la sistemul public centralizat este de aproximativ 60.000