Interesul regizorului Sergiu Nicolaescu pentru momente importante din istoria noastră naţională este mai mult decât recunoscut. De la primii paşii ai formării noastre naţionale, surprinse de regizor în filmul DACII, până la cele care aduc în faţa camerei de filmat istoria modernă. Unul dintre filmele lui Sergiu Nicolaescu ce surprinde dramaticele momente prin a trecut Armata Română, în ultimele faze ale Celui de-al Doilea Razboi Mondial, este şi NOI, CEI DIN LINIA ÎNTÂI, film ce a a avut premiera în 1986.

La sfârşitul acestei săptămâni, ploieştenii se vor putea întâlni cu acest fragment de istorie, devenit artă filmată şi parte din marea filmografie românească, în cadrul enenimentului oraganizat de către Caravana filmului românesc –  Capodopere ale cinematografiei naţionale, în zilele de 21, 22 şi  23 august.

Programul proieţiilor este completat de un alt titlu de succes semnat de Sergiu Nicolaescu: NEA MĂRIN MILIARDAR, dar şi de o altă comedie celebră:  SECRETUL LUI BACHUS, regia Geo Saizescu.

Spectatorii ploieşteni sunt invitaţi să vizioneze cel trei filme româneşti în aer liber, pe iarba Parcului de la Sala Sporturilor “Olimpia”, în zona Turnul Paraşutiştilor, cu începere de la ora 21.00.

Intrarea la aceste proiecţii este gratuită.

Ploieşti, 21 – 23 august 2015

 

 

Vineri, 21 august, ora 21.00:

SECRETUL LUI BACHUS

Regia: Geo Saizescu

Scenariul: Titus Popovici

Cu: Ştefan Mihăilescu-Brăila, Gheorghe Dinică, Dem Rădulescu, Emil Hossu, Jean Constantin, Sebastian Papaiani, Horaţiu Mălăele

 

Sâmbătă, 22 august, ora 21.00:

NOI, CEI DIN LINIA ÎNTÂI

Regia: Sergiu Nicolaescu

Scenariul: Titus Popovici

Cu: Sergiu Nicolaescu, Emil Hossu, Ştefan Iordache, Ion Besoiu, George Alexandru, Vladimir Găitan, Mircea Albulescu

 

Duminică, 23 august, ora 21.00:

NEA MĂRIN MILIARDAR

Regia: Sergiu Nicolaescu;

Scenariul: Vintilă Corbul, Eugen Burada, Amza Pellea;

Cu: Amza Pellea, Draga Olteanu Matei, Jean Constantin, Ştefan Mihăilescu Brăila,  Sebastian Papaiani, Stela Popescu, Ştefan Bănică