Şoferii care circulă pe DN1, între Predeal şi Braşov, au parte de un nou calvar care îngreunează circulaţia spre munte. CNADNR a demarat lucrări de reparaţii la pasajul de la Predeal care au termen de finalizare jumătatea lunii septembrie.

Compania de autostrăzi a anunţat că în perioada 6 iulie15 septembrie, traficul rutier pe DN1, între Predeal şi Braşov, la kilometrul 140, pe o lungime de 250 de metri, se va desfăşura restricţionat pe o jumătate de cale.

“Termenul anunţat pentru terminarea lucrărilor este 15 septembrie. Să sperăm că termenul va fi respectat şi vor termina lucrările până atunci”, ni s-a comunicat de la departamentul care se ocupă cu starea drumurilor din CNADNR.

Recent CNADNR a publicat în sistemul electronic de achiziţii publice un anunţ de licitaţie deschisă pentru proiectarea şi execuţia a două segmente din autostrada Comarnic-Braşov (53 de kilometri).

Cele două segmente au în total 10 kilometri, iar suma totală pentru investiţie estimată de CNADNR este de circa 400 de milioane de lei, echivalentul a 90 de milioane de euro. 

Mai exact este vorba de lotul 1, de 4 kilometri, între Comarnic şi Predeal şi lotul 2, de 6,3 kilometri, între Predeal şi Cristian, plus un drum de legătură.

Durata contractului aferentă celor două loturi este de 72 luni din care 24 luni perioada de proiectare şi execuţie şi 48 luni perioada de garanţie a lucrărilor, finanţarea proiectului urmând a fi realizată din fonduri de la bugetul de stat şi/sau alte surse legal constituite, potrivit companiei de autostrăzi.

Termenul limită de depunere a ofertelor este 2 septembrie, ofertele urmând să fie deschise în aceeaşi zi.

Procedura pentru atribuirea concesiunii pentru construcţia autostrăzii Comarnic-Braşov a fost anulată în iunie, fiind cel de-al treilea eşec al autorităţilor de a demara construcţia autostrăzii spre munte.