Pensionarea la 50 de ani, cu 9000 de euro pe lună pentru funcţionarii din UE a fost aprobată!  În acest an, 340 de funcţionari se vor pensiona la 50 de ani cu o pensie de 9.000 de euro pe lună.  Da, aţi citit corect!

Pentru a sprijini integrarea personalului nou de la noile state membre ale UE ( Polonia, Malta, Europa de Est ), funcţionarii din ţările membre (ca Belgia, Franţa, Germania) vor primi din partea Europei această ofertă doar ca să se pensioneze. 

Pe banii contribuabililor europeni, tehnocraţii beneficiază de pensii de nababi. Parlamentarii, care beneficiază de regimuri speciale, nu primesc nici o treime din ceea ce ating aceşti domni.  

Adică, Giovanni Buttarelli, care ocupa postul de Asistent Supervizor de protecţia datelor, va primi numai după 1 an şi 11 luni de serviciu  o pensie lunara  de 1515 euro. Echivalentul a ceea ce se ,,oferă" , în medie, unui angajat francez din sectorul privat, după o carieră completă  de 40 de ani.

Colegul său, Peter Hustinx, şi-a văzut contractul reînnoit cu încă 5 ani. Acesta va avea dreptul la aproape 9000 euro pensie pe lună.  E simplu, nimeni nu s-a decis să-i ia la întrebări, deci e firesc că profită.  E ca şi cum pentru pensionarea lor, ei ar fi primit un cec în alb.

 Mulţi alţi tehnocraţi se bucura de acest privilegiu:  Roger Grass, grefier al Curţii de Justiţie , va primi 12500 euro pensie pe lună,  Pernilla Lindh, judecător la Tribunalul de Primă Instanţă, 12900 euro / luna,  Dámaso Ruiz-Jarabo Colomer, avocat general, 14000 euro / luna.

 Pentru ei, pensionarea este jack-pot-ul mult visat. Fiind în funcţie de la mijlocul anilor 1990, sunt siguri de a ,,avea o carieră completă", prin urmare, de a obţine maximum de 70% din ultimul salariu. Nu numai ca pensiile lor ,,sparg plafoanele de pensionare", deoarece pentru ei e suficient a cariera de doar 15 ani şi jumătate în timp ce pentru europenii de rând trebuie să te omorî la serviciu 40 de ani.

Confruntându-se cu prăbuşirea sistemelor de pensii, tehnocraţii recomanda cariere mai lungi: de la 37,5 ani, la 40 de ani, la 41 ani (în 2012), la 42 (în 2020) etc.  Dar pentru ei nu e nicio problemă, sunt suficienţi doar 15 ani şi jumătate !

 Iniţial, aceste pensii de nababi au fost rezervate doar membrilor Comisiei Europene, dar de-a lungul anilor, acestea au fost acordate şi altor angajaţi. Acum e o armată care se bucura : judecători, magistraţi, grefieri, controlori, mediatori etc.. Mai mult, aceştia nu contribuie nici cu o centime de euro la superpensiile lor, fiind scutiţi de taxe.  Totul se plăteşte de către contribuabili.

 Vă puteţi imagina?  Chiar şi judecătorii Curţii de Conturi, care se presupune că  verifica dacă cheltuielile Uniunii Europene sunt legale, beneficiază de acest sistem şi nu plătesc nicio cotizaţie.  În schimb ei nu uita că trebuie să joace rolul de ,, jandarmi " la Bruxelles şi continuă să dea lecţii de ortodoxie bugetară, deşi au ambele mâini până dincolo de coate în oală cu gem.

La ora la care viitorul pensiilor noastre este serios compromis de violenţa crizei economice, oficialii europeni au, pe cheltuiala noastră, pensii de 12500 - 14000 euro / lună după doar 15 ani de carieră, fără măcar a contribui cu ceva pentru ea .

Cam aşa arata Europa azi şi cam aşa se fac legile europene. Deoarece şi în Europa se aplică principiul „cine împarte, parte îşi face ! „ . 

Sursa : Le Point