Seria protestelor funcţionarilor publici, începută în februarie printr-o grevă de avertisment de o jumătate de oră, va continua şi în luna aprilie.

De această dată, funcţionarii publici vor sta o zi în grevă de avertisment, cel mai probabil în luna aprilie, anunţă Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie într-un comunicat de presă.

Practic, în ziua respectivă, activitatea va fi complet întreruptă în primăriile şi consiliile judeţene ai căror salariaţi sunt afiliaţi la federaţia respectivă.

“Având în vedere că, până la această dată, reprezentanţii Guvernului nu au dat curs solicitărilor şi doleanţelor angajaţilor din primării, consilii judeţene şi instituţii subordonate acestora de pe întreg teritoriul ţării, FNSA va continua acţiunile de protest şi va organiza greva generală cu întreruperea activităţii timp de o zi în instituţiile din administraţia publică locală. Aceasta se va desfăşura în luna aprilie, la o dată ce va fi stabilită de către Biroul Executiv al federaţiei, după ce va fi încheiată procedura pentru strângerea de semnături, în prima săptămână a lunii aprilie, privind acordul tuturor salariaţilor pentru participarea la această acţiune de protest”, se precizează în comunicatul FNSA.

"Revendicările minimale se referă la reglementarea şi liberalizarea acordării începând cu anul 2015 a tichetelor de masă sau a normei de hrană pentru toţi salariaţii din administraţia publică locală, în limita bugetelor locale aprobate prin hotărâri de consiliu, în măsura în care aceste instituţii realizează şi sunt finanţate parţial şi din venituri proprii, şi creşteri salariale şi pentru salariaţii din administraţia publică locală din România sau aplicarea, începând cu anul 2015, a Legii nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice”., se mai specifică în comunicatul de presă al FNSA