Dosarul de evaziune fiscală şi spălare de bani face victime colaterale. După ce au reuşit să bage Petrolul în insolvenţă, ratând şansele echipei de a juca în cupele europene, fraţii Capră lasă Ploieştiul fără primar. Denunţul făcut de Daniel Capră, finanţatorul Petrolului, şi susţinul ca martor de fratele acestuia Nicolae şi de concubina Clarisa Vârceroveanu, a dus la arestarea primarului Iulian Bădescu pentru 30 de zile, fără ca judecătorul să ţină seama de faptul că finanţarea echipei de fotbal a fost de fapt premierea performanţei, adică a câştigării Cupei României şi a ocupării locului 3 în campionat.

Decizia magistraţilor de la Tribunalul Prahova l-a luat prin surprindere şi pe primarul Iulian Bădescu care a catalogat sentinţa drept "un abuz al procurorilor".

"Totul se bazează doar pe denunţul lui Dan Capra şi al soţiei acestuia. Nu exista nicio altă probă. Eu nu am luat mită şi nu am primit niciun ban. Se pare că funcţia de primar este considerată în Ploieşti pericol public. Probabil ca domnii procurori vor să pună presiune pe mine şi se aşteaptă de la mine să spun ceva despre altcineva. Nu se va întampla acest lucru. Este o justiţie sovietică.”, a declarat Iulian Bădescu la ieşirea din Tribunal, conform phon.ro

Primarului i s-a făcut rău medicii acordându-i asistenţă în faţa sediului Tribunalului. Ulterior, edilul a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, ştiut fiind faptul că Iulian Bădescu este diabetic şi are şi probleme cardiace.

Surse din cadrul SJU susţin că ieri seară, primarul a fost la un pas de comă diabetică, ajungând la spital cu o valoare foarte ridicată a glicemiei. Bolnavii de diabet, aflaţi sub tratament cu insulină, au nevoie de mese foarte dese şi de injecţii zilnice cu insulină, tratament care nu a putut fi asigurat în timpul celor peste şapte ore de audieri de la DNA