Bani aruncaţi pe apa sâmbetei sau afacere menită să umfle conturile băieţilor deştepţi de pe malul Dâmbului?
Vorbim, din nou, despre reconstrucţia stadionului Ilie Oană, stadion care, încet, încet devine cel mai scump obiectiv de investiţii din Ploieşti. Iniţial firma care a câştigat licitaţia a făcut o ofertă de 11 milioane de euro, iar apoi, prin două acte adiţionale succesive preţul a ajuns la 17 milioane de euro.
Iar cheltuielile cu noul stadion nu se opresc aici.
Conform phon.ro, deşi municipalitatea contractase un credit bancar pentru a finaliza investiţia nu a plătit facturile la timp, iar constructorul a dat în judecată Primăria Ploieşti şi a câştigat penalităţi în valoare de un milion de euro, sumă plătită din bugetul local în anul 2014.
Mai mult, phon.ro afirmă că Alpine Bau, constructorul stadionului, a intrat în procedură de insolvenţă, iar administratorul judiciar al companiei a intentat un nou proces Primăriei Ploieşti solicitând alte penalităţi în valoare de 7 milioane de lei (peste 1,5 milioane euro). Sursele phon.ro afirmă că Alpine Bau are şanse mici să piardă acest nou proces, deci bugetul local va fi din nou blocat de o cheltuială inutilă.
„Ilie Oană”contract cu dedicaţie pentru Vasile Todosia
Ilegalităţile legate de stadionul „Ilie Oană” nu se opresc aici. Sursele noastre susţin că la licitaţia pentru construirea stradionului firma româno-germană Baupartener a oferit un preţ cu două milioane mai mic decât al celor de la Alpine Bau.
Nemţii au fost descalificaţi deoarece....inginerul şef al proiectului era cetăţean ungar şi avea facultatea făcută în patru ani, în Ungaria, şi nu în cinci cum era în România!
La contestaţie au fost depuse documente din care rezulta clar că Alpine Bau era implicată în fapte grave de corupţie în Germania. Comisia de licitaţie a Primăriei Ploieşti a fost „oarbă” şi a motivat că nu interesează Ploieştiul problemele din Germania, şi asta deşi România era membră UE.
Cu alte cuvinte, contractul pentru construirea noului stadion Ilie Oană a fost unul cu dedicaţie pentru consilierul judeţean PDL Vasile Todosia şi Alpine Bau
Nu înţelegem cu a acceptat viceprimariţa de atunci, Cătălina Bozianu (PNL) şefa comisiei de licitaţie, o asemenea ilegalitate pe faţă.
Dar în schimb înţelegem lipsa de...bărbăţie a fostului primar Andrei Volosevici (coleg de partid în PDL cu Todosia) care a preferat întotdeauna să scoată castanele din foc cu ajutorul altuia, evitând, după modelul Elena Udrea, să semneze documente care i-ar fi putut aduce necazuri juridice.
De altfel, în cei patru ani cât a fost primar Andrei Volosevici, cel care se laudă că a modernizat Ploieştiul, nu a semnat niciun contract de investiţii important pentru oraş.
Acum, senatorul Andrei Volosevici se laudă cu realizările lui din perioada în care a condus Ploieştiul, deşi sub coordonarea lui bugetul municipalităţii a pierdut 10 milioane de euro!
Mai mult, la încheierea contractului de cedare a mărcii în favoarea firmei lui Dan Capră, acesta a fost obligat să îşi asume o investiţie de 500.000 de euro într-un stadion abia finalizat! Ce investiţie să mai faci într-o arenă sportivă finalizată la cheie?
Finanţatorul Petrolului, Dan Capră, a reclamat de câteva ori această investiţie, ilegală din punctul nostru de vedere, dar nimeni nu l-a băgat în seamă.
Poate că procurorii DNA vor verifica atent modul în care stadionul „Ilie Oană” a devenit afacerea care a îmbogăţit câţiva „băieţi deştepţi” din Ploieşti.