Noii liberali prahoveni vor să demonstreze că sunt mai catolici decât papa. Altfel nu am putea să ne explicăm, graba cu care aleşii locali ploieşteni din PNL au solicitat supendarea mandatelor consilierilor locali care în baza OUG 55 au trecut la alte formaţiuni politice. Amendamentul solicita suspendarea colegilor în baza deciziei CCR, care declara neconstituţională legea care aproba OUG 55, care a permis trecerea aleşilor locali la alte formaţiuni politice decât cele pe listele pe cărora au fost aleşi.
Portavocea liberalilor a devenit acum Ionuţ Ionescu, fost social democrat de frunte, fost director al ADPP Ploieşti în administraţia Emil Calotă. Ionescu a fost cel care a solicitat introducerea unui amendament la hotărârea privind demisia consilierului Silviu Constantin. Amendamentul solicitarea suspendarea mandatelor consilierilor George Botez, Marcian Cosma, Marilena Stanciu, Constantin Minea, Daniel Puiu Neagu, Iulian Teodorescu, Adrian Lupu, Radu Mateescu, Raul Petrescu şi Radu Socoleanu.
Amendamentul îi nominaliza pe fiecare consilier în parte, iar Ionuţ Ionescu a solicitat ca cei vizaţi să nu participe la vot fiind vorba despre un interes personal.
Amendamentul lui Ionuţ Ionescu i-a cam prins cu garda jos pe aleşii de la Putere, care au avut nevoie de două pauze de consultări pentru a găsi o soluţie, deoarece era clar că în lipsa celor zece voturi proiectul avea mari şanse să fie adoptat.
E drept că dacă o astfel de decizie ar fi fost adoptată, Consiliul Local Ploieşti nu ar mai fi putut funcţiona din lipsă de cvorum.
Dar cum aleşii jurişti sunt toţi în tabăra PSD-PLR-UNPR, iar liberalii nu au dorit să audă argumentele potrivit cărora deciziile CCR nu se aplică niciodată retroactiv şi nici că Parlamentul nu a adoptat, încă, o lege care să stabilească efectele OUG 55, amendamentul lui Ionuţ Ionescu a fost supus votului.
Culmea spre nemulţumirea liberalului, deoarece preşedintele de şedinţă, conservatorul George Pană, a decis ca votul să se desfăşoare separat pentru fiecare consilier în parte. Explicaţia, simplă şi perfect legală: fiind vorba despre vot de persoane, trebuia votată fiecare propunere de suspendare separat.
Şi uite aşa, un proiect simplu prin care se constatat demisia unui ales, dar care s-a transformat într-o chestiune extrem de complicată şi delicată, nu a produs nicio schimbare în CL Ploieşti, în ciuda undei dezbateri care a durat o oră şi jumătate.
Cu alte cuvinte, Ionuţ Ionescu s-a văzut nevoit să accepte o înfrângere la care nu se aştepta nimeni.
Poate că dacă liberalii ar găsi un specialist în chestiuni juridice bine pregătit nu ar mai avea parte de astfel de momente penibile.
Aşadar, PNL- PSD: 0-1 .
Aşteptăm următorul meci...