Consiliul Judeţean continuă eforturile pentru împădurirea unor zone importante din Prahova. Vicepreşedintele CJ, Sebastian Danielescu, recunoaşte că face eforturi serioase pentru a convinge primarii de localităţi să aloce fonduri din bugetele locale pentru acest scop.

„Este un lucru foarte important atât pentru frumuseţe dar şi pentru sănătatea noastră. Din păcate, constat că rolul perdelelor verzi, atât de cultivate în Europa, sunt total neglijate de către administraţiile locale. Am avut câteva reacţii pozitive din partea unor primari, însă nu este de ajuns. Peisagistic în Prahova ar trebui plantate şi îngrijite perdelele forestiere de-a lungul drumurilor naţionale. Am scăpa şi de pericolul înzăpezirilor drumurilor”, a declarat Sebastian Danielescu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Prahova.

Deocamdată trei comune din Prahova s-au raliat acestor eforturi şi au plantat suprafeţe importante cu puieţi de stejar, gorun, frasin ori salcâm. În Ciorani a fost cultivată o suprafaţă de 50 de hectare, la Podenii Noi, 10 hectare şi la Izvoarele 3 hectare.

Administraţia din Drajna este de asemenea interesată de plantarea cu arbori a unei suprafeţe importante.

Vicepreşedintele CJ a subliniat că şi în jurul parcurilor industriale este necesară plantarea unor perdele forestiere pentru izolarea fonică, filtrarea noxelor etc.