Aproape 11.000 de poliţişti se vor afla în stradă, în zona şcolilor şi liceelor, cu ocazia începerii noului an şcolar. Şeful Poliţiei Române, chestorul Petre Tobă, a dispus luarea unor măsuri suplimentare pentru un început de an şcolar în siguranţă. În acest sens, luni, 15 septembrie, 10.881 de poliţişti vor fi alături de elevi, părinţi şi cadre didactice, cu ocazia începerii unui nou an de învăţământ.

Cei 8.605 de poliţişti de ordine publică, 1.313 de poliţişti de la rutieră, 116 de la prevenire şi 847 de poliţişti de la alte structuri, vor acţiona, suplimentar faţă de dispozitivul curent, în zona a 9.043 de şcoli şi 1.662 de licee. 

În Prahova

Astfel, în judeţul Prahova vor acţiona, suplimentar faţă de dispozitivul curent, 380 de poliţişti de ordine publică, 80 de poliţişti de la rutieră şi 72 de la alte structuri.

Poliţiştii vor acţiona pentru depistarea şi luarea măsurilor legale faţă de persoanele care, prin comportamentul sau activităţile pe care le desfăşoară, afectează climatul de siguranţă publică. Echipajele de poliţie rutieră vor fi prezente, în zona intrărilor în şcoli, în intervalele orare în care se efectuează intrarea şi ieşirea de la cursuri a elevilor.