Primarul Ploieştiului, Iulian Bădescu, a semnat cu CEC Bank contractul unei linii de credit în valoare de 79 de milioane de lei pe o perioadă de 15 ani. Potrivit comunicatului Primăriei Ploieşti, banii vor fi orientaţi către investiţii în proiecte finanţate din fonduri europene.

„Obiectul prezentului contract de credit îl constituie acordarea unei facilităţi de credit pentru investiţii – linie de credit – cu un plafon maxim de 79.000.000 lei pe o perioada de 180 de luni“, se arată în comunicat.

Primăria are de gând să folosească această linie de credit pentru co-finanţarea lucrărilor de investiţii de interes local finanţate din fonduri europene, dar mai ales pentru lucrările necesare amenajării clădirii Petrom în scopul relocării Spitalului de Pediatrie. Pentru acest scop este necesară reconversia clădirii OMV Petrom într-un spital modern fiind necesară extinderea construcţiei pe orizontală. Proiectul vizează crearea unui spital modern care poate asigura spitalizarea continuă şi zi şi dezvoltarea serviciului UPU, Ambulatoriu şi Imagistică.