Yazaki România îşi extinde linia de producţie pentru subansamble destinate industriei auto cu o fabrică la Urlaţi. Compania japoneză are deja o facilitate de producţia în Parcul Industrial Ploieşti.

Potrivit reprezentanţilor Prefecturii Prahova, Yazaki va crea o linie de producţie la Urlaţi care va genera crearea a 1000 de locuri de muncă. Pentru primele 120 de joburi au debutat deja activităţile de recrutare a viitorilor salariaţi. Posturile pentru care se fac recrutări sunt cele de confecţioneri cablaje auto şi asistenţi manager.

Prefectul judeţului Prahova, Rodica Paraschiv, împreună cu Mehmet Sonmez, directorul general al firmei Yazaki Romania şi Aurelian Gogulescu, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Prahova au fost la Urlaţi pentru a cunoaşte stadiul în care se află lucrările de amenajare ale platformei industriale pe care se va desfăşura prima etapă de extindere a societăţii Yazaki.

Compania japoneză, din domeniul industriei auto, produce cablaje, conectoare şi terminale pentru Toyota, Honda, General Motors, Ford, Fiat Chrysler, Tesla, Subaru, Nissan, Mazda, Jaguar Land Rover.