Consiliul Naţional al Audiovizualului a ajuns să fie executat silit. O societate de cablu din Iaşi a obţinut în instanţă anularea definitivă a unei amenzi de la CNA de 50.000 de lei, dar şi cheltuieli de judecată de aproape 10.000 de lei din partea instituţiei. Acum, aceeaşi societate execută silit CNA, potrivit paginademedia.ro.

Burţilă & Co Electron M. Bit din Paşcani execută silit Consiliul pentru suma de 9.795 de lei, bani ce reprezintă cheltuieli de judecată după ce societatea a câştigat un proces şi un recurs.

Totul a început în anul 2010, pe vremea când preşedinte al CNA era Răsvan Popescu, iar firma de cablu Burţilă & Co Electron M. Bit a fost amendată cu suma de 50.000 de lei pentru că nu a introdus în grilă un post local, liber la retransmisie, încălcând astfel principiul must carry.

Firma a contestat amenda în instanţă, la Curtea de Apel, şi a câştigat. Astfel, pe lângă anularea amenzii de 50.000 de lei, Curtea a decis că firma de cablu trebuie să primească şi cheltuieli de judecată de 6.200 de lei. Decizia a fost apoi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a decis, definitiv şi irevocabil, în favoarea firmei de cablu. Pe lângă aceasta, CNA trebuia să mai plătească alte cheltuieli de judecată, în valoare de 3.595 de lei, ajungându-se astfel la un total de 9.795 de lei.

După această fază, firma de cablu a cerut în instanţă executarea silită a CNA, întrucât nu şi-a primit banii. Soluţia a fost dată de o instanţă a Judecătoriei Sectorului 4, la data de 23 iulie.