Aventura pe munte a doi turişti bucureşteni se putea termina tragic sâmbătă seară, după ce unul dintre ei a făcut o criză de hipoglicemie şi nu a mai putut continua drumeţia pe munte. Turiştii au rămas blocaţi pe traseul Jepii Mari, unul dintre cele mai dificile din masivul Bucegi.  Apelul după ajutor a fost făcut pe numărul unic de urgenţă. Îmbiaţi de vremea frumoasă, un bărbat în vârstă de 55 de ani, împreună cu prietena sa, au urcat spre Babele cu telecabina. Fără a fi echipaţi corespunzător şi fără să se informeze despre dificultatea traseului, cei doi au hotărât să coboare în staţiunea Buşteni pe Valea Caraiman. După ce au ajuns pe la jumătatea traseului, bărbatul care suferă de diabet, a acuzat o stare de rău şi nu a mai putut continua drumeţia.  Pentru că se lăsa seara,  turiştii au cerut ajutorul.  Echipe de salvamontişti şi jandarmi montani au plecat către zona indicată, pentru a-i recupera pe cei doi. Acţiunea de salvare nu este una singulară, după ce salvatorii montani au mai primit o solicitare de a căuta un turist dispărut pe un alt traseu din zonă.

„Majoritatea turiştilor care ne creează astfel de probleme, nu-şi evaluează corect starea fizică şi cea de sănătate când se aventurează pe un asemenea traseu. Urmează căutarea unui alt turist rătăcit pe Jepii Mici, care a urcat pe munte cu încă doi prieteni. Ajunşi la Cabana Caraiman, cei doi şi-au dat seama că prietenul lor lipseşte. Îl vom vom cauta în această noapte să vedem dacă nu cumva este blocat sau căzut în vreo râpâ de pe Valea Caraiman, dacă nu-l vom găsi, căutările vor fi reluate în cursul zilei de mâine“, ne-a declarat  Gheorghe Haiduc – şef salvamont Buşteni

După mai bine de patru ore salvatorii montani i-au adus în siguranţă pe cei doi turişti la poalele muntelui, iar bărbatul a primit îngrijiri medicale. Salvamontiştii le recomandă turiştilor să nu urce pe munte neechipaţi corespunzător şi să nu se abată de la traseele montane marcate.