O ploaie torenţială însoţită de grindină s-a abătut joi după amiază în zona staţiunilor de pe Valea Prahovei şi pe platoul munţilor Bucegi. Unii dintre turiştii aflaţi în drumetie pe munte au fost surprinşi de către torentele de apă şi au cerut ajutorul salvamontiştilor care i-au coborât în condiţii de siguranţă la baza muntelui.

Căldura mare de la orele pranzului a dispărut rapid, cerul acoperindu-se imediat cu nori negri, ameninţători, iar ploaia torenţiala, însoţită de grindină a cuprins imediat Valea Prahovei. În doar un sfert de oră platoul Bucegilor şi traseele de abrupt au fost acoperite de un strat de grindină care măsura peste 5 de centimetri.  Jandarmii şi salvamontiştii din Buşteni au fost solicitaţi să recupereze un grup de turisti, care a rămas temporar blocati pe munte din cauza torentelor de apă, pe Jepii Mici, toţi fiind coborati de pe traseu în condiţii de siguranţă.

Pentru că vremea la munte se poate schimba în orice clipă, oamenii muntelui sfătuiesc pe amatorii de drumeţii montane să fie bine echipaţi iar din rucsac să nu lipsească pelerina de ploaie.