Zvonurile despre viitoarea demisie a lui Marius Sersea din funcţia de prefect al judeţului Prahova au apărut imediat după numirea sa în fruntea Prefecturii. Astfel, săptămânal se zvonea că prefectului i se pregăteşte un post în Bucureşti şi că va abandona foarte curând Prefectura.

Acum, “abandonul” se va întâmpla mult mai curând decât se aşteaptă opinia publică, demisia reală urmând a avea loc la începutul săptămânii viitoare. Marius Sersea va primi un post de conducere în Ministerul Finanţelor, cel mai probabil urmând a deveni mâna dreaptă a lui Dan Radu Ruşanu la Autoritatea pentru Supraveghere Fiscală.

Singura problemă o reprezintă negocierile care au loc în USL cu privire la numele înlocuitorului lui Sersea. Cum PSD nu scapă ocazia de a cuceri încă o funcţie de conducere în fruntea judeţului, Mircea Cosma şi-ar dori rocada cu PNL, urmând a o numi pe Rodica Paraschiv în funcţia de prefect, liberalilor lăsându-le postul de subprefect. Propunerea nu este agreată de liberali, care îşi doresc la Prefectură un penelist, care lucrează tot în sistemul de finanţe. Este posibil ca cele două partide din USL să cadă la pace în acest weekend, având în vedere lejeritatea cu care social democraţii l-au acceptat încă de la început pe Marius Sersea, care venea de pe un post de conducere în cadrul DGFP Prahova, post ocupat multă vreme sub umbrela PSD.