Germania a deschis scorul prin Ozil, în minutul 65, iar cel care a trimis meciul în prelungiri a fost un coleg de-al său. Boateng a comis un henţ stupid în careu, iar Bonucci a transformat (78).

N-a mai înscris nimeni, iar meciul s-a decis la penaltiuri, dramatic. 18 lovituri de departajare au fost necesare pentru stabilirea echipei calificate. S-a ratat enorm, iar Germania merge mai departe, în condiţiiler în care portarul Buffon a fost foarte aproape să pareze decisiva.

Excelent şi la acest meci, italianul a plâns în hohote la final, la fel ca şi colegii săi.

La loviturile de departajare, Germania a transformat prin Kroos, Draxler, Hummels, Kimmich, Boateng şi Hector, ratând tocmai vedetele Muller, Ozil şi Schweinsteiger. Pentru Italia au înscris Insigne, Barzagli, Giaccherini, Parolo şi De Sciglio, iar Zaza, Pelle, Bonucci şi Darmian au ratat.

În semifinală, Germania, care va fi lipsită de un stâlp al apărării, Hummels, va înfrunta învingătoarea dintre Franţa, echipa gazdă, şi surpriza Islanda. Cealaltă semifinală va opune o altă surpriză a turneului final, Ţara Galilor, şi Portugalia.